Wie heeft tips voor vakantie Normandië om landingstranden te bezoeken (met kinderen)?

Het lijkt ons interessant om in de vakantie de landingsstranden te bezoeken in Normandië. Wie kan me hier meer over vertellen? Is dit ook educatief voor kinderen? Zijn er tentoonstellingen? Ik weet niet wat ik hiervan kan verwachten. Het lijkt me nuttig voor mijn kinderen en ook voor onze eigen algemene ontwikkeling om hier bij stil te staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waar je echt met kinderen naar toe kan,is st mere eglise waar een pop aan de kerktoren hangt,dat vinden kinderen wel boeiend.daar is ook een leuk museum om de hoek. de batterijen bij merville is een aanrader en de grote commandobunker bij ouistreham. omaha beach is volgens mij ook niet vervelend voor kinderen. arromanches is een kustplaats waar de geallieerden een kunstmatige haven hebben aangelegd en waar je nog steeds pontons in zee ziet liggen.mogelijkheden genoeg dus!

Ik ben er lang geleden geweest. Toen stikte het er van de oorlogsmusea. Ga eens naar Vierville en Le pointe du Hoc. Beide aan de kust, vrij dicht bij elkaar. Daar vond de invasie plaats. Bij Le pointe de Hoc kon je ook bunkers van binnen bekijken. Aan de kust in Normandië staan verder veel oorlogsmonumenten, bijvoorbeeld oude tanks. Bezoek ook eens de vele begraafplaatsen waar gesneuvelde soldaten liggen. Erg indrukwekkend. En dat plaatsje waar die parachutist aan de kerktoren bleef hangen... St maire eclise. (als ik het goed geschreven heb)

Bedenk dat kinderen, ook al vinden ze het interessant, snel overvoerd kunnen zijn; beperk het tot twee of drie doelen. Houd in Normandië altijd rekening met de snel opkomende vloed als je naar het strand gaat; het water stijgt er vele meters en het gaat zeer snel. Bekijk dus thuis alvast hoe het met de getijden zit.

ik ben een zomer samen met mijn ouders en broertjes naar normadie geweest. wij zijn naar Yutah beach geweest, je kunt er eerst naar een mooi musea en daarna even uitwaaien op het strand. het ligt vlakbij "Mt St Michel"... Toegevoegd na 2 minuten: ik vergeet iets! er zijn ook veel enorme begraafplaatsen van zowel duitsen als canadezen, amerikanen enzovoort. dat is ook echt een bezienswaardigheid (maar je moet wel rekening houden met de leeftijd, anders kan het misschien iets te heftig zijn)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100