Welke plekken op aarde moet je eens in je leven hebben bezocht?

Het hoeven geen standaard vakantie plekken te zijn, maar plekken waar je de cultuur goed leert kennen. Plekken waar je maanden doorbrengt etc. Wil ooit een wereldreis maken, maar wil weten welke plekken het echt waard zijn om heen te gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

- Niagara watervallen - Zonsopkomst bij Ayers' Rock - Zonsondergang bij een rivier in Oost Africa * De grote migratie van Wildebeeste en Zebra in Oost Afrika - Shanghai - Kanalen in Amsterdam - Petra, Jordanie - Grand Canyon Trail - Machu Picchu

Israel is een bijzonder land, rijk aan tegenstellingen, cultuur en historie. Kiev en Odessa (beiden oekraine) zijn erg bijzonder. Veel van de parken in Californie en Nevada (red rock canyon, sequia national park, kings canyon, brice canyon) Wat reizen erg bijzonder maakt is het contact met de lokale bevolking en ervaring die je daarmee opdoet. Daar kunnen veel bijzondere plekken niet tegen op.

Zelf ben ik niet gauw onder de indruk op vakantie maar als je echt een bijzondere ervaring wilt: Als je genoeg tijd hebt (in mijn geval 6 maanden) moet je zeker naar Australië gaan. Een campervan kopen en met de kaart maar zien waar je uitkomt. Wij waren langs de oostkust gereisd en je ziet zoveel variatie en zoveel mooie plekken, van oerbossen tot tropische regenwouden en natuurlijk kom je dieren tegen die je alleen daar tegen komt zoals de kangoeroe en de koala. Daarnaast is een bezoekje aan The great barrier reef het ook waard, waar je zeker eens moet gaan duiken, (of in mijn geval je duik brevet halen). Ik kan zoveel meer opnoemen, maar zo'n lap tekst heeft niemand zin om te lezen;) Zo'n reis als dit is echt magisch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100