Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar vind ik wat nuttige info (dus niet enkel wat is er te zien/te doen) over Zubia en Quentar of...?

Ik wil naar Andalusië, een deel de steden natuurlijk maar ook een deel de natuur. Ik ben nu helemaal mijn draad kwijt hoe ik dit best aanpak. Ik land ik Sevilla, maar daar vind ik niet echt natuur waar ik met de bus geraak (en dat moet) en goedkoop kan overnachten.
Ik had dan iets leuks en goedkoops gevonden in La Zubia, maar het is me niet zo duidelijk of dat er leuk is. er zijn megaveel hotels en zo, ook een casino, escape rooms, Ierse pub...het lijkt me zo een animatieoord ipv een typisch Andalusische gemeente.
In Quentar lijkt het me wel rustiger, maar ik vind daar enkel iets over een stuwdam en natuur, maar niet over de sfeer bv.
Wat ik zoek is iets waar ik dus met bus of trein naartoe kan, rustig gelegen, wel wat typische restootjes, en in de bergen of aan de zee (maar dit laatste is in dit seizoen wellicht toch geen optie door het massatoerisme, anders dacht ik aan Malagabuurt en kanten van Huelva...).
De Trotter en andere gidsen noch internet maken me wijzer...

2 jaar geleden
in: Vakantie
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Quéntar is een rustig dorpje op 15 km van Granada. Er is een goed en goedkoop pension: Fundalucia. Quéntar is vergelijkbaar met andere dorpen in deze regio van Andalusië. Witte huizen, rust en smalle straatjes. Je kunt er gemakkelijk met de bus komen vanuit Granada.
Info: https://majatravels.com/quentar-lake-nice-peaceful-place-close-to-granada/

Acht prachtige dorpen in Andalusië die vooral de lokale bevolking kent:
https://tomaandcoe.com/blog/8-beautiful-white-villages-andalucia/
Zie ook: https://www.andalusien.com/ruhige-orte.html
https://okdiario.com/curiosidades/5-pueblos-andalucia-mas-bonitos-tranquilos-vacaciones-5722612
(Lees meer...)
Toegevoegd op 03 augustus 2021 09:12: tekst
SimonV
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding