Als ik een tweepersoonskamer boek maar aanduid 1 persoon . Mag er iemand blijven slapen dan?

Mijn ouders zullen tweepersoonskamer boeken maar die zullen aanduiden 1 persoon ook al is het dezelfde prijs als van 2 personen want we nemen ontbijt er niet bij. Mag ik iemand laten overnachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, als je boekt voor 1 persoon, mag er 1 persoon overnachten

Ja, dat mag, je hebt immers een tweepersoonskamer "gehuurd". De logé zal zich wel moeten laten registreren bij de receptie van het hotel. Een hotel is verplicht een boekhouding van de gasten bij te houden. Kan zijn dat er dan ook nog toeristenbelasting betaald moet worden.

Dat ligt er aan wie er wil blijven slapen. Volgens de coronaregels mag je niet met 2 personen uit verschillende huishoudens op 1 hotelkamer. Hotels zijn verplicht om daarop te controleren. Iemand zonder inschrijving laten overnachten in je kamer is sowieso nooit toegestaan. Een extra persoon inschrijven die niet tot jouw eigen huishouden (woonadres) behoort is nu dus ook niet toegestaan. Mogelijk worden de regels weer versoepeld voordat je op reis gaat, maar de kans dat je dit jaar nog met 2 huishoudens op 1 hotelkamer mag overnachten acht ik niet zo groot. --- Wellicht zullen er hotelketens zijn die soepel omgaan met deze regels. Dat zul je zelf van te voren moeten nakijken of navragen bij het betreffende hotel.

Toegevoegd op 12 april 2021 09:50: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100