Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is leuk op Madeira en wie weet leuke hotels/app.?

Ik wil graag in okt. naar Madeira is het daar dan nog gezellig druk en warm?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Vakantie
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Madeira is erg leuk. Veel bloemen, aardige mensen.
Helaas regent het nogal eens.

Wat je zeker moet doen is een ritje in een toboggan.

Carros de Cesto, een tocht met de toboggan
Onderaan de trappen van het kerkje van Monte, begint de afdaling met de toboggan. Dit zijn rieten manden die op een soort skilatten bestuurd worden door twee Madeirese mannen met typische witte broek, hemd en rieten hoofddeksel.
Ze zijn de toeristische trekpleister bij uitstek. Voor 25 Euro ga je met zijn tweeën stijl bergaf langs de straten van Monte. Eens beneden aangekomen, wordt je voor 10 Euro een foto aangeboden van tijdens de tocht.

Monte ligt vlakbij de hoofdstad Funchal.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Madeira wordt jaarlijks door ruim een half miljoen vakantie gangers bezocht. Het grootste gedeelte van dit aantal trekt naar het zonnige zuiden, waar ook de hoofdstad van het eiland, Funchal, zich bevindt. Hier kunt u heerlijk genieten van het zonnetje en waterliefhebbers zoeken het zwemcomplex Lido op. Dit complex bestaat uit een groot en klein zeewaterzwembad en een zonneweide met ligbedden, parasols en nog veel meer. Wanneer u toch de echte zee prefereert, dan kunt u vanaf dit complex direct de Atlantische Oceaan in. Het water leent zich hier ideaal voor liefhebbers van de duiksport. Op zwemcomplex Lido is ook een duikschool.

Het eiland Madeira biedt echter veel meer dan de warme zuidkust en Funchal. In het noordelijke, minder toeristische gedeelte van Madeira, stuit u op vele authentieke dorpjes waar het traditionele eilandleven nog beleefd kan worden. Het rijke culturele erfgoed in deze dorpjes is uniek, waardoor het absoluut de moeite waard is voor een bezoek. Madeira is uniek en ideaal om een vakantie of reis door te brengen.

De natuur op Madeira is ongekend. Het ‘Bloemeneiland’ zoals Madeira veelal genoemd wordt staat vol met prachtige parken en tuinen. Tijdens een onvergetelijke wandeling kunt u genieten van een weelderige kleurrijke vegetatie en schitterende landschappen. Op één van de vele uitzichtpunten moet u even in uw ogen wrijven om te controleren of dit wel echt is. Het is dan ook niet gek dat het Parque Natural da Madeira in december 1999 door UNESCO tot natuurlijk erfgoed werd benoemd.

Kortom, Madeira heeft voor iedereen enorm veel te bieden.

En er zijn veel goede hotels die veel voor weinig beiden zoals Hotel Meliã Madeira Mare, Pestana Casino Park en Madeira Regency Palace.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bedankt Pieter, heb je ook een link?
Ik ben er nog nooit geweest. Maar op onderstaande site kun je veel info vinden over Madeira en op de andere site beoordelingen over hotels en appartementen. Alvast veel voorplezier toegewenst!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding