Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

In Amerika liggen de basissalarissen van horecamedewerkers veel lager dan in Europa. Medewerkers zijn daar dus min of meer afhankelijk van de fooien om nog een fatsoenlijk salaris te verdienen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
In de VS liggen de salarissen voor werknemers veel lager dan hier in Europa. Zeker het bedienend personeel in de horeca verdient te weinig om van te leven. Men gaat er dus vanuit dat ze dit kunnen aanvullen door goed werk te leveren dat door de klant direct beloond wordt. Het is dus geen (vrijwillig) extraatje, maar feitelijk het salaris van de bediening.
In restaurants wordt hier al vanuit gegaan: prijzen zijn exclusief bediening. Soms is het nog erger en wordt een gemiddelde van 15% al verondersteld en verdeeld over het keukenpersoneel. Krijgt de serveerster minder van een klant, heeft ze risico het zelf te moeten bijpassen (voor haar collega's).
In restaurants (met bediening) wordt 15-18% aangehouden: 20% als je echt tevreden bent. Geef je minder dan 15% is dat een teken van ontevredenheid en heb je kans dat de manager je naar de reden vraagt.
Ook kappers, taxichauffeurs, parkeerwachten, bagagekruiers rekenen op een fooi.

Zie het dus zo dat de bar- of restaurantprijzen zonder bediening zijn.
Heel anders dus dan in Europa waar afronden naar boven vaak voldoende is.

https://www.verenigdestaten.info/fooien-amerika/
http://www.hm-usa.nl/diversen04.html
https://forum.allesamerika.com/viewtopic.php?t=42694

Toegevoegd na 4 minuten:
Nog een goede uitleg:
https://tiogatours.nl/blog/fooien-geven-in-amerika/
(Lees meer...)
Utrecht
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding