Ik ben homo en wil met mijn vriend op vakantie naar het buitenland, welk vakantielanden zijn allemaal (redelijk) homovriendelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich kan een homoman of lesbische vrouw overal naar toe op vakantie. Het is alleen in veel landen niet veilig om openlijk homoseksueel gedrag te tonen. Er zijn landen waar homoseksualiteit door de wet verboden is, zoals Zimbabwe, Iran, Marokko en Egypte. Hoewel de overheid tegen toeristen vaak minder streng optreedt dan tegen inwoners, kun je daar toch beter je homoseksualiteit verbergen. Er zijn ook landen waar het weliswaar niet wettelijk verboden is maar waar de politie toch optreedt tegen homoseksueel gedrag. Als je niets doet dat erop wijst dat je een relatie met elkaar hebt (zoals hand in hand over straat lopen of zoenen in het openbaar), kan je op zich weinig overkomen. Maar er zijn ook verschillende vakantieoorden die homovriendelijk of zelfs homospecifiek zijn. Een aantal Europese en Noord-Amerikaanse steden staan bekend om hun homovriendelijkheid (Berlijn en San Francisco bijvoorbeeld). In die steden is veel te doen voor homoseksuelen. Ook op bepaalde Griekse eilanden kun je als vrouwen- of mannenstel gerust op een tweepersoonsbed rekenen, en verschillende homo- en lesbische stellen zijn vakantieboerderijen of pensions begonnen in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Portugal. Er zijn specifieke reisgidsen voor homoseksuelen en in sommige algemene reisgidsen staan ook hotels of pensions vermeld die gay friendly zijn.

Turkije bodrum is wel leuk

Quatar wordt steeds populairder bij homo's. veel clubs,hotelpersoneel zeer open minded. kost even duur als spanje.

Kanker vies ga dood aan aids

Vooral eilanden zijn vaak homovriendelijk (vraag me niet waarom): Ibiza, Mallorca, Curacao etc.

Madrid heeft ook een hele leuke uitgaanswijk speciaal voor homosexuelen. Maar wat ik nog wilde toevoegen naast het bovenstaande, in sommige aziatische landen wordt niet zo scheef naar homosexuelen gekeken. In Thailand zijn best veel mensen daar gewoon open in op straat bijvoorbeeld. Daar wordt niet zo strikt en moeilijk gedaan over dit soort zaken.

IBIZA absoluut!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100