Heeft europa een hoofdstad??

heb van iemand gehoord dat de hoofdstad van europ brussel is, klopt dit???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat klopt niet. Brussel is het belangrijkste bestuurlijke centrum van de Europese Unie (met Straatsburg als belangrijke tweede) en wordt daarom vaak beschouwd als hoofdstad van de EU. Maar die status als hoofdstad is nooit officieel vastgelegd. Hoewel het vaak wel zo wordt voorgesteld, is de Europese Unie trouwens niet hetzelfde als Europa.

Ja dat klopt. Brussel is het klopend hart van Europa Vanuit Brussel word heel Europa aangestuurd.

Dat is afhankelijk van welk soort hoofdstad. Je hebt namelijk ieder jaar ook een andere culturele hoofdstad.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Culturele_hoo...

In april 1958 werd een stemming ondernomen om de definitieve keuze te bepalen voor een Europese hoofdstad. Brussel stond vooraan bij de favorieten omwille van de verbeterde infrastructuur (wegens Expo 58) en de neutrale en centrale positie van België. Hoewel Brussel na twee rondes de stemming won, werd de definitieve keuze van een Europese hoofdstad toch uitgesteld. In Brussel zijn de Europese Commissie, het Economisch en Sociaal comité, bepaalde diensten van het Parlement, het secretariaat van de Ministerraad en het statuut van 'plaats waar de raad meestal werkte of vergaderde'.

Het is nog niet officieel, maar Brussel wordt wel steeds meer genoemd als hoofdstad van Europa. En dat zal waarschijnlijk wel ooit officieel worden, als we een echte Europese regering krijgen a la de Verenigde Staten. Moet het wel goed komen met die euro!

Jazeker, Brussel is voornamelijk de hoofdstad van Europa omdat bijna alle politieke beslissingen op politiek vlak in Brussel genomen worden.

Ja en nee, want ligt eraan over wat voor onderwerp het gaat, maar voornamelijk in Brussel ja

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100