Welk is de leukste kust van Italië? Oost of West

Wij reizen met een camper door het noorden van Italië en zijn op zoek naar authentieke stukjes Italië. Wij willen toeristische streken mijden. Waar vind je het echte Italië: oost- of westkust?
Tips zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De westkust is zeker de mooiste. Vooral vanaf Toscana naar het noorden toe. Naar beneden toe, zijn allebij de kusten heel mooi, maar ook hier blijft de westkust het allermooiste. De oostkust (van Noord tot aan Toscana) is meer toeristisch en toegelegd op vertier en een luie strandvakantie. Toegevoegd na 1 dag: Ik zou vanuit Porec de snelste weg kiezen richting Modena, omdat het platteland van Noord Italie in mijn ogen vrij saai is. Je vertrekt dus vanuit Porec naar Trieste en vandaar uit volg je de A4 richting Venezia en Padova. Vanuit Padova via de A13 naar Bologna en dan de A1 op richting Milano. Vandaar uit kun je de volgende route kiezen, die ik laats al iemand hier op GV heb aangeraden. Neem de afslag (uscita) Modena Nord. Eenmaal deze afslag genomen, volg je gelijk de borden voor de SS 12 (SS = Strada Statale). Deze beroemde weg wordt ook wel genoemd, de "La strada statale 12 dell’Abetone e del Brennero (SS 12)" en laat je dwars door de Apenijnen rijden tot aan Abetone (je komt o.a. langs Montale, Pavullo, Lama Mocogno en Pievepelago). Als je op de pas van Abetone bent, blijf je de SS12 vervolgen richting Luca (dit is een hele lange afdaling, met een prachtig uitzicht). Vanuit Luca blijf je de SS12 volgen (wordt SS12radd) richting Pisa en vandaar uit kun je zelf kiezen welk laatste stukje je wilt rijden tot aan Livorno. Ik kan je zeggen dat dit een prachtige route is met de allermooiste panorama’s die je je kunt voorstellen. Leuke ouderwetse restaurantjes langs de route (met echte streekgerechten) en tanken onderweg is ook geen probleem. Vergeet je fotocamera niet klaar te leggen. Je zult er geen spijt van krijgen. Vanuit Livorno kost het weinig moeite om naar Elba te gaan of het binnenland te bezoeken. Umbria is zeer zeker een mooie streek, met plaatsen als Perugia, Assisi, Terni en Spoleto. Als je huiswaarts gaat, kun je de hele westkust (in noordelijke richting) volgen totaan de franse grens. Je komt dan ook langs "Le cinque terre", dat is misschien wel 1 van de mooiste plekjes langs de westkust. Succes ermee en prettige vakantie.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/mooiste-rou...

Beiden zijn erg leuk om te bezoeken. Toeristen komen zo'n beetje overal in Italië maar er ook dan zijn er zat plekken waar je mooie Italiaanse dorpen tegenkomt die niet vol zitten met toeristen. Ik ben zelf bijvoorbeeld in de omgeving van Venetië op vakantie geweest en toen ook een dagtrip naar San Marino gemaakt, was hartstikke leuk en absoluut niet toeristisch. Maar ook aan de west kant is het prachtig.

Ik ben bij beide kusten geweest en vond de westkust iets mooier. Vanaf de westkust kun je ook mooi eens een dagtochtje maken naar Monaco.

Het echte Italie vindt je eerder in het centrum en zuiden dan langs de kusten. Dus wat wil je: leuk of echt?

simpel, onderaan west.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100