Wanneer mag je een gratis upgrade vragen voor je hotelkamer?

Op de kamer lag een zwarte sok met witte korsten. Het schilderij bij het hoofdeinde van het bed had een uitgeveegde vlek... Erg vies! Ik heb 't gemeld en het werd opgeruimd door housekeeping. Maar had ik ook om een upgrade kunnen vragen?

Toegevoegd na 23 uur:
Toch is het helaas zo dat ik een hotelkamer zo aantrof. Afgelopen vrijdag in den haag. Het hotelpersoneel heeft het goed opgelost, ik was tevreden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

eisen kan je niks maar een goed hotel doet zijn best zo'n fout ruim te compenseren en zal zelf een upgrade, korting oid aanbieden.

Nee, de kamer was niet schoon en die heeft men opgeruimd. Daarmee is het probleem opgelost lijkt me en is verdere compensatie niet noodzakelijk. Maar je mag het natuurlijk wel altijd vragen, al worden duurdere kamers niet vanzelfsprekend beter schoongemaakt.

Ja, vragen kun je dat altijd. Of ze er gevoelig voor zijn is wat anders...

Ik heb één keer een upgrade gekregen en dat was in Venezuela, in een poep chique Hilton hotel. Toen was de kamer vegeven van de kakkerlakken, ik heb ze over de receptiebalie moeten laten lopen om de staff zo ver te krijgen. En dan was het waarschijnlijk nog alleen omdat ik een rijke Nederlander ben in een arm land. Met andere woorden: een upgrade krijg je niet zo snel.

Upgrade lijkt me niet de goede benaming. Gewoon vragen om een andere kamer. Bij een upgrade krijg je misschien de bruidssuite en wie weet wat er dan weer onder het bed ligt!

Ik heb mijn halve leven in hotels doorgebracht. Situaties als jij beschrijft ben ik nooit tegengekomen, maar ongeregeldheden werden altijd afgekocht met herstel en vaak met een fles wijn. Updrages zijn iets anders. Vorige week logeerde in nog ergens in het Hilton, voor 25 Eur meer kon ik upgraden naar een de luxe kamer. Wat de moeite waard bleek te zijn. Een upgrde kun je als ervaren reiziger vragen, maar zal nooit gratis zijn als compensatie voor iets.

Als er iets mis is, dan moeten ze het oplossen. En dat kan zijn door je in een andere kamer te plaatsen. soms zijn er alleen dure kamers vrij en dan heb je geluk. Maar eisen kun je het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100