Via welke route rijd ik het beste van Parijs naar Nederland?

Ik moet maandag 10 mei een auto terugrijden van Parijs naar Utrecht. Volgens Google Maps komen twee routes in aanmerking:

1.  Parijs - Arras - Lille - Kortrijk - Gent - Antwerpen
2.  Parijs - Valenciennes - Mons - Brussel - Mechelen - Antwerpen

Daarna zijn beide routes hetzelfde.

In afstand en reistijd maakt het nauwelijks uit.

Welke route is het beste qua rijgemak, wegwerkzaamheden, files en andere dingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Route 1 is de standaard route, route 2 het alternatief. Nadeel van 2) vind ik dat je langs Brussel moet, waar het vaak druk is. Daarom adviseer ik route 1.

Jammer voor je dat beide routes je langs Antwerpen voeren. Antwerpen heeft nogal last van wegwerkzaamheden. Hieronder een link naar een kaartje waar de verkeershinder rond Antwerpen het grootst is: http://www.antwerken.be/hinderkaart.aspx Dan hier nog een link van verkeerswerkzaamheden over alle wegen in Belgie, misschien handig bij bepaling voor route 1 of 2: http://www.wegeninfo.be/

Ik hen beide gereden en ze zijn even goed. Van te voren de wegwerkzaamheden controleren is dus de boodschap en de route van af laten hangen. De Belgen vinden het leuk de rondweg bij Antwerpen op de schop te nemen, dus daar zijn de problemen te verwachten. Goede reis.

Tja, dé bottleneck zit helaas in beide routes: Antwerpen. Omdat het rond Brussel ook nogal druk kan zijn, nemen wij meestal route 1.

De eerste.

1, 1 en nog eens 1 Wegwerkzaamheden rond Antwerpen zijn bijna voorbij. (Ik was er gisteren nog)

Met een Tomtom is het heel eenvoudig ..je kunt diverse routes kiezen en ook bv de alternatieve route instellen zo zie je meer van de omgeving. als je snel op en neer moet dat neem je de kortste route. ik vind het echt ideaal zo'n ding!

route 1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100