Is Noord-Korea als toerist risicovrij te bezoeken?

Ervan uitgaand dat je je aan de geldende regels houdt tijdens de reis. Hoe groot is dan de kans dat je bijvoorbeeld opgepakt wordt of opeens het land niet meer uit mag tijdens oplopende spanningen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Noord-Korea. Je kunt er slechts beperkt reizen en moet waakzaamheid betrachten. Jaarlijks mag maar een gering aantal westerse reizigers het land bezoeken. De grenzen worden streng bewaakt. De bevolking staat niet open voor contact en zelfs oogcontact wordt vermeden. Slechts kleine gebieden zijn geopend voor toeristen. Mocht je het land binnen mogen dan zal alle informatie die je tegenkomt en je verteld wordt geverifieerd zijn door de overheid. Er is geen Nederlandse ambassade in Noord-Korea, dus het is niet eenvoudig om hulp te krijgen als je er in moeilijkheden zou komen.

Bronnen:
http://www.landenkompas.nl/noord-korea
http://www.landenweb.net/noord-korea/vakantie/
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/re...

Ja, maar je moet alles tip top plannen en je mag alleen met een gids. En die laat alleen zien wat de overheid je wilt laten zien. Dus als je wilt zien hoe het er echt aan toe gaat. Good luck

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100