Wat is goedkoper, de auto of de trein?

Als je met zijn 4en naar Parijs gaat, heen en terug. Ben je dan goedkoper uit met de auto(ongelood 95) of met de trein?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar heb je geen routeplanner voor nodig. Vanaf Utrecht is het nog geen 500 kilometer naar Parijs. Dat komt enkele reis uit op circa 50 Euro aan brandstofkosten (uitgaande van een gemiddelde benzine-auto met verbruik van 1 op 14). Je kunt geen treintickets boeken van 12,5 Euro enkele reis van Utrecht naar Parijs (van Utrecht naar Enschede ben je al minimaal het dubbele kwijt). Kortom: Met zijn vieren ben je duidelijk goedkoper uit met de auto. (maar hier reken ik dan uiteraard geen eventuele parkeerkosten bij). Toegevoegd na 3 minuten: Ik vond net onderstaande site: http://www.parijstrein.nl/utrecht.html Enkele reis Parijs met de trein gaan vanaf 25 Euro per persoon. Kortom: dan ben je minimaal het dubbele kwijt dan wanneer je met de auto gaat, maar ja: trein heeft dan wel weer het voordeel dat je vervoert wordt, meer beenruimte hebt, lekker kunt rondlopen, je hoeft niet te stoppen als je naar het toilet moet. Nadelen zijn dan weer dat je meer gebonden bent aan tijd: de trein wacht niet op jou.

Met de auto.Maar dan heb je ook de stress van het rijden op de ring rond Parijs. Ik ga nu maandag met de TGV.Heenreis kost 81 euro.

Een auto kost volgens de ANWB en de Consumentenbond, afhankelijk van de grootte gemiddeld 30 cent per kilometer. Duizend kilometer kost dus, afhankelijk van je type auto, € 300,-. Ik weet niet hoeveel de treinreis kost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100