waarom rijden toeristische busmaatschappijen zo zelden naar warmere streken in het winterseizoen?

Ik wil in de winter weg, met de bus. Ik zou liever met de trein gaan, maar dat is erg duur voor buitenlandse reizen.
Aanbod genoeg, maar vooral naar kerstmarkten en steden dichtbij (Parijs, Amsterdam...) en hier en daar naar een skioord. Nu heb ik al een paar keer met zulke busreis meegedaan, maar als het echt koud is leidt dit ertoe dat je van één kroeg naar de andere hopt omdat lang buiten lopen niet haalbaar is. Skiën op een piste doe ik niet graag, dus dat is geen optie.
Aan de andere kant, in de catalogi vind je zeer weinig reizen naar warmere oorden. Eén maatschappij rijdt in december naar Benidorm, maar bij de meesten stopt het eind oktober, en begint het terug ergens in maart.
Ik kan me nu toch wel voorstellen dat vele mensen naar warmere oorden willen, maar het aanbod is er niet. Zodat ik al bijna overweeg om naar Benidorm te gaan en van daaruit excursies te doen in de omgeving.
Wat ligt er hier aan de basis? De autowegen worden goed gestrooid in de meeste landen, dus het kan toch niet te maken hebben met slecht berijdbare wegen. Trouwens, dan zou dit toch ook spelen voor Benidorm?
Aan wat ligt het dan wél?

Weet jij het antwoord?

/2500

Peter Langhout: http://www.peterlanghout.nl/zoeken/?soorten=Busreizen&landen=Portugal,Spanje&perioden=November%202014,December%202014,Januari%202015,Februari%202015&transporttypen=Bus Niet alleen Benidorm en ook portugal. Maar er is inderdaad niet veel keus, bij de andere aanbieders kom ik niet veel tegen, zonder vliegtuig.

Ook voor busreizen geldt dat er winst gemaakt moet worden. Dus als er voldoende vraag is naar een bepaalde busreis dan wordt die wel aangeboden. Daaruit kun je dan ook afleiden dat er buiten het hoogseizoen onvoldoende vraag is naar gecombineerde busreizen en vakanties in warme oorden. Ansich is het ook niet zo heel vreemd. Een vakantie in bv. Portugal of Spanje per bus is niet zo heel veel goedkoper dan met het vliegtuig. Daarnaast is per bus vaak een veel langere reis dan met het vliegtuig. Met de bus naar Spanje is vaak toch zeker 24 uur terwijl je met het vliegtuig binnen 12 uur van thuis in je hotel kunt zijn en daardoor vaak een dag langer op je bestemming kunt zijn. Busreizen worden vooral gebruikt door diegenen voor wie een paar tientjes goedkoper belangrijker is dan snel op de bestemming zijn. Over het algemeen zijn dat jongeren die gebruik maken van zo'n busvakantie. Volwassenen/werkenden kunnen vaak het extra bedrag voor de vliegreis wel betalen en kiezen er voor om langer op het vakantieadres te zijn. Overigens kun je er ook voor kiezen om alleen het hotel/appartement/whatever te boeken op je bestemming en met een busbedrijf als Eurolines naar het buitenland te reizen. Dit soort bedrijven voeren busdiensten uit op langere routes door heel Europa. Zo rijdt Eurolines bv. een aantal dagen van Breda naar Madrid en Porto. Toegevoegd na 1 minuut: Een aantal dagen per maand, dus. Reis duurt zo'n 24 (Madrid) tot 36 (Porto) uur.

Bronnen:
http://www.eurolines.nl/bestemmingen/onze-...

Live is inderdaad great......een aanrader van mijnentwege: kijk er de vluchten eens op na op "skyscanner" of u maakt een account bij "travelbird.be" en u zult nog vele goedkope en mooie reizen maken. Nu maar hopen dat u geen vliegangst heeft. Succes!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100