kan je als je een veiling op vakantieveiling gewonnen hebt je account deactiveren?

Hallo.

ik heb een veiling op vakantieveilling geboden en heb gewonnen. alleen ik wou het niet kan ik me account deactiveren zodat het geanuleert of dat ik h et niet koop ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, helaas. Je kunt een veiling niet annuleren. Een bod op een veiling van Vakantieveilingen.nl is bindend en altijd onherroepelijk. Als je als gebruiker de hoogste bieder bent en jouw bod door Emesa wordt aanvaard, ben je verplicht de transactie aan te gaan. Het recht van ontbinding, dat een consument bij online aankoop het recht geeft om binnen de wettelijke bedenktermijn van veertien dagen af te zien van de overeenkomst, is niet van toepassing. Op Vakantieveilingen.nl worden namelijk arrangementen geveild van diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding voor een bepaalde datum of periode. Deze diensten zijn op grond van de wet uitgezonderd van het recht van ontbinding. Ook is het zo dat wij de geveilde producten en diensten via digitale vouchers aanbieden. Deze digitale vouchers zijn ook uitgesloten van recht van ontbinding en kunnen dus niet geannuleerd worden.

Je kan je account wel deactiveren maar het maakt je koop niet ongedaan. Een koop op vakantieveiling is bindend. Na je gewonnen veiling ontvang je een betalingsherinnering. Heb je na 5 dagen nog niet betaald dan gaan ze over tot automatische incasso, de kosten daarvan zijn €2,50. Ze proberen één keer te incasseren. Als dit niet lukt, dan schakelen ze een incassobureau in. Je zou kunnen zeggen dat je mail is gehackt maar dan moet je aangifte doen van misbruik persoonsgegevens. Eigenlijk kan je alleen maar betalen en proberen om de reis die je niet wilt door te verkopen.

Bronnen:
http://www.klacht.nl/account-gehackt-4/

Per ongeluk twee keer dezelfde veiling winnen is, helaas geen reden voor ontbinding. Iedere veiling staat op zich en iedere veiling heeft een eigen koopovereenkomst tot gevolg. Of dit cheques met of zonder vliegreis zijn, kan ik zo niet beoordelen. Dat zal ongetwijfeld in de beschrijving van de door jou gewonnen veiling staan. Los van alle rechten en plichten staat het je vanzelfsprekend vrij om bij vakantieveilingen, of de aanbieder van de veiling een beroep te doen op een coulance regeling. Uiteindelijk staan deze bedrijven ook niet te trappelen om onwillige klanten. Echter, dit is geheel aan deze aanbieders. Ze staan in hun recht om je (al dan niet via een incasso procedure) tot betaling van de twee overeenkomsten (dus de twee door jou gewonnen veilingen) te dwingen. Gezien jouw verhaal en de wijze waarop je dit hier verwoord, denk ik dat er voor deze organisaties goede redenen zijn om nog eens naar deze zaak te kijken. Mijn advies daarom: neem contact op met vakantieveilingen en het bedrijf dat de vakantie aanbiedt, doe eerlijk je verhaal en hopelijk voor jou is er wat te regelen. Succes Volgens mij heb ik mijn antwoord eerst als reactie geplaatst. Mijn excuus, ik ben nog wat nieuw op de site.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100