Kan iemand tips geven met het tijdverschil want ik ga naar China(shanghai) en aub tips!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

China heeft maar 1 tijdzone UTC+8. Het tijdsverschil is in de zomertijd 6 uur en in de wintertijd 7 uur. Dat valt dus wel mee. Om jatlag problemen te voorkomen kan je het beste zo snel mogelijk aan de plaatselijke tijd wennen. Toegevoegd na 4 minuten: Je zou bijvoorbeeld wel de eerste dag wat later dan gewoonlijk naar bed kunnen gaan, bijvoorbeeld om 24:00(lokale tijd) en proberen om 6 uur de wekker te zetten. Dan slaap je dus voor Nederlandse begrippen vroeg. Als je terug reist tegen de tijd in ( van oost naar west) heb je vaak niet zo snel last van een jet lag en ga je de eerste dag weer heel vroeg naar bed. Zorg dat je in China 's ochtends meteen wordt blootgesteld aan het ochtendlicht (gordijnen open, wandelen). Op die manier wordt je biologische klok snel gelijk gezet.

Bronnen:
http://china.startpagina.nl
http://nl.wikipedia.org/wiki/China

Ik heb daar laatst een programma over op tv gezien. Het blijkt zo te zijn dat als je 16 uur (geloof ik) niet eet, dat je lichaam het slaapritme wat je hebt, laat voor wat het is en zich aanpast aan het eerste het beste eet ritme dat je aanneemt. Als je bij aankomst dus die maaltijd eet, die bij de tijd van daar past, dan zit je gelijk goed in het ritme. Dus 16 uur voor aankomst niets eten en als je bv 's ochtends aankomt, eerst lekker ontbijten. Blijkbaar kun je dan fit de dag aan en zit je gelijk op de juiste tijd. Succes!

Als je daar bent gewoon 1 nacht doorhalen en niet slapen en de volgende avond pas gaan slapen, zit je meteen in het nieuwe ritme, werkt voor mij altijd. Groeten en veel plezier!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100