Wat zijn je reisopties zonder coronavaccinatie?

Stel dat je nog niet bent ingeënt tegen corona en je op vakantie gaat vóórdat je je coronavaccinaties gepland staan. Mogelijk wil je je überhaupt niet laten vaccineren, dat kan ook. Wat zijn in beide gevallen dan je opties? Oftewel: wat zijn de vakantiemogelijkheden als je nog niet tegen corona bent ingeënt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je buiten Nederland op vakantie wil, dan zijn de regels per land vaak heel verschillend. Het ligt er dus maar net aan waar je naar toe wil reizen. Eerst de regels van het land van bestemming goed bestuderen is daarom een dringend advies. De regels van vandaag kunnen morgen alweer gewijzigd zijn, dus vlak vóór de reis nog maar eens bekijken. Als je per auto reist, dan is het ook aan te bevelen om de regels van de landen waar je doorheen reist goed te bestuderen.

Stel je op de hoogte van de mogelijkheden per land. maar een echte vakantie zit er niet in zonder volledige vaccinatie. Ga er van uit dat de vakantie maximaal 72 uur duurt: de 72 uur: vanaf de negatieve PCR-test tot en met de terugkeer in Nederland. Een auto-uitstapje naar Duitsland met drie overnachtingen is dan het maximaal haalbare. De PCR-test moet vaak in het Engels zijn vertaald. Houd je je niet aan de strenge regels, dan kunnen de boetes in het buitenland oplopen tot vele duizenden euro's. Nederland had tot 24 juni de code rood. Sinds 24 juni heeft Nederland de code geel, behalve de provincies Groningen, Friesland en Zeeland: zij hebben groen. Dit betekent dat inwoners van deze drie provincies die naar Duitsland willen, geen PCR-test nodig hebben.

Toegevoegd op 25 juni 2021 14:15: tekst

Officieel ben je dan wel beperkt in je mogelijkheden maar meestal valt het allemaal wel mee. Zeker als je met eigen vervoer gaat is er veel mogelijk. Eigenlijk zijn Duitsland en Oostenrijk wat strenger qua maatregelen maar Frankrijk Spanje en Italië is prima te doen. Er zijn op Telegram meerdere vakantiegroepjes waar ze dit bespreken bijvoorbeeld wappiecamping

Bronnen:
https://t.me/wappiecamping

o.a. Mexico, Spanje, Roemenië. Voor een overzicht wat je per land wel of niet moet hebben zie: https://blog.wego.com/countries-without-quarantine/ === Kijk even goed per land wat het betekent groen, en licht groen betekenen (vaak) niet dat er niks moet. === De map geeft een grof overzicht. Controleer daarna op een site per land wat de uiteindelijke regels zijn.

Toegevoegd op 27 juni 2021 20:51: tekst
Bronnen:
https://i.ibb.co/4dyRdNx/Untitled.jpg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100