Hoe kan ik het goedkoopst een treinkaartje kopen in Engeland?

Over een paar weken ga ik naar Cambridge. Nu moeten we vanaf londen stansted naar Cambridge met de trein. Wat is dan het makkelijkste en goedkoopste om een treinkaartje te kopen. gewoon op het station van londen stansted of vooraf al via internet? Wat is de beste en betrouwbaarste site? is er zoiets in Engeland als de NS site in Nederland?
Is een treinreis in Engeland vergelijkbaar met een treinreis in Nederderland qua prijs/plaatsen/ 1e en 2e klas/controle/enzovoort.

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste koop je vooraf via internet je tickets. Zeker een paar weken van te voren kan dat al schelen. Je kunt treinkaartjes kopen waarbij je gebonden bent aan een bepaalde maatschappij en/of trein (net als met vliegen), je kunt ook "gewone" kaartjes kopen. Geldig in alle treinen op dat traject Als je buiten de spits reist is goedkoper dan in de spits, in tegenstelling tot Nederland hoef je daar geen kortingskaart voor te hebben. Via de link kun je eventueel online tickets kopen.

Bronnen:
http://www.britishrail.com/

Er gaan rechtstreekse treinen tussen Stansted en Cambridge. Ik zou geen kaartjes van te voren boeken. Deze zijn in Engeland vooral veel voordeliger op intercity trajecten en niet op dit soort lokale verbindingen. Daarnaast een kaartje is trein gebonden en wat doe je als je vliegtuig vertraging heeft en je je trein niet haalt? Toegevoegd na 10 minuten: Goedkoper dan de trein zijn de bussen van National Express. Deze rijden rechtstreeks van Stansted naar Cambridge

Bronnen:
http://www.travelineeastanglia.co.uk/ea/XS...

Voor treinreizen in het buitenland maak ik vaak gebruik van de website van de deutsche bahn: www.bahn.de. Daar is het mogelijk om bijna alle treinreizen in europa te plannen, vergelijken en te boeken, als boeken niet mogelijk is geven ze dit ook aan. Op sites van de NS kan dit alleen als het begin of eindpunt in Nederland ligt. veel plezier in Cambridge.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100