Waarom gaan mensen eigenlijk nog naar een reisbureau als ze alles toch online kunnen regelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet iedereen is even handig met de computer. Er zijn ook gezinnen/huishoudens die geen computer hebben en er zelden of nooit een gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, allochtonen of laagopgeleiden. Verder vinden veel mensen het leuk en handig om te kunnen spreken met een specialist(e) op het gebied van reizen. Als ze speciale wensen hebben voor hun reis of reizen, kunnen ze deze meteen aangeven, en op hun vragen kunnen ze direct een duidelijk antwoord krijgen. Dat is lang niet altijd (makkelijk) mogelijk op websites.

Zelf doe ik veel online, behalve (verre) reizen. Die doe ik bij onze vaste reisbureau. En waarom? Omdat als er iets aan de hand mocht zijn, ik dag en nacht telefonisch contact op kan nemen. Probeer dat eens met een internet boeking. Let wel, we boeken ook "gewone"reizen via internet, maar luxe, verre en "ingewikkelde" reizen, doen we offline. De prijs die je met zo'n reis iets meer betaald, weegt niet af tegen het feit dat je altijd ergens op terug kunt vallen. Op de normale reizen scheelt een internet boeking best met een gewone boeking, echter bij complexe reizen, gaat dit niet op. Kortom, maak voor je zelf de keuze, een weekje Spanje zou ik online doen, 3 weken China zou in offline doen. Succes!

Bij het reisbureau krijg je goed advies zoeken ze ook de goedkoopste prijs en je wordt niet zo maar op gelicht een reis boeken is via internet niet altijd goedkoper zoals veel mensen wel denken ook kunnen ze je helpen met een goede reisverzekering het vooraf boeken van excursies of een huur auto

Wat Antoni schrijf klopt. Sommige mensen hebben helaas niet de handigheid om goed te zoeken op internet (helaas heeft A wel vooroordelen over wie dat zijn) Mensen hebben geen tijd om het zelf uit te zoeken. Andere redens dat mensen bij een stenen reisbureau boeken is gewoon onzekerheid of omdat ze geen creditcard hebben

Het gaat maar om een klein bedrag, maar als je twee zaken, bijvoorbeeld twee losse tickets, in één keer boekt bij een reisbureau, dan betaal je ook maar 1 keer boekingskosten. Boek je die 2 tickets online, dan betaal je per boeking die boekingskosten. Voor sommige mensen kan dat verschil net genoeg zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100