Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het populairste vakantieland onder Nederlanders?

Komt voort uit een discussie waarbij de ene partij denkt dat het Frankrijk is en de ander denkt dat het Spanje is, echt bewijs hebben we niet kunnen vinden.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Vakantie
731

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Nederlanders brachten 30 miljoen nachten door in Frankrijk en besteedden 1,2 miljard euro tijdens hun verblijf.
Duitsland is meer in trek voor stedentrips en korte vakanties. Dat verklaart het veel lagere aantal overnachtingen (17,3 miljoen) en de aanzienlijk lagere uitgaven (0,8 miljard euro) in vergelijking met Frankrijk.

Toegevoegd na 5 minuten:
http://www.nu.nl/algemeen/1326081/duitsland-populairste-vakantieland.html
Lees het hele artikel.
(Lees meer...)
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie naar de Duitse kust. De Oost- en Noord-Friese waddeneilanden worden ook steeds populairder, dat blijkt uit cijfers van de verkeersbureaus van de deelstaten Niedersachsen en Schleswig Holstein.

Duitsland als geheel geldt al jarenlang als populairste vakantieland onder Nederlanders. Het aantal overnachtingen stijgt jaarlijks, aldus de toeristische organisaties in Duitsland.

Toegevoegd na 19 uur:
Vers van de pers:Voor 1,8 miljoen Nederlanders begint vrijdag 20 december de kerstvakantie. De helft blijft in eigen land, heeft de verkeersdienst becijferd. Duitsland is de belangrijkste buitenlandse bestemming, gevolgd door België en Frankrijk.
(Lees meer...)
fremar
10 jaar geleden
paulus811
10 jaar geleden
Goed antwoord! Duitsland is het populairste vakantieland.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding