Waarom hebben wij geen helder blauwe zee in Nederland?

Hoe komt het dat je overal altijd van die mooie helder blauwe zeeën ziet, maar dat we in Nederland toch echt altijd zo'n grauwe donkere zee hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bodem die hierboven wordt genoemd is zeker van invloed. Verder is voor een blauwe zee een blauwe lucht nodig. Die hebben we in Nederland ook niet zo vaak. Ik was jaren geleden vooor het eerst aan de middellandse zee en was zwaar teleurgesteld omdat ik hem helemaal niet zo bijzonder blauw vond. De volgende dag (toen het niet bewolkt was) was dat echter wel het geval. Dat de zee in Nederland niet blauw is als de lucht wel blauw is, komt dus door de zandbodem, die de zee troebel maakt.

Omdat Nederland geen echte rotsbodem heeft waardoor het water troebeler wordt.

Allereerst hebben we IN Nederland helemaal geen zee. Nederland grenst AAN de kust, dat is iets anders. Maar kijk eens op Internet naar foto`s van Zandvoort aan Zee. De zee ziet er op die foto`s toch echt blauw uit hoor. Alleen vlak aan het strand, waar het water nog erg ondiep is, zie je de kleur van het zand er doorheen schijnen.

Dat komt door de zandbodem en de sterke stroming die de bodem continue omwoeld.

hoe blauwer de zee, hoe doder de zee. de vele kleine organismes in het water van de noordzee maken haar troebel.

De Nederlandse kust heeft een zandbodem, en verder veel krachtige stromingen, veel wind en veel golfslag. Aan de Nederlandse kust is ook veel meer geluid te horen, dan in Perpignan, Ventetië of Rosas. Woelig water met veel zand erin, dat toont wat minder. Net zoals aan de Franse westkust. Toegevoegd na 2 minuten: Het Nederlandse zeewater is overigens een stuk schoner dan dat vande blauwe Mediterranee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100