Is half juni een goede période om een cruise noorse fjorden te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zie niet in waarom niet. In Noorwegen is het niet veel kouder dan in Nederland, dus het weer zal best goed zijn, niet te koud.

De vraag is vooral: hoe zuidelijk of noordelijk ga je, maar op zich zit het wel goed: De zeewind en warme Golfstroom hebben een matigende invloed op met name het zuidwesten van Noorwegen. Hier regent het extreem veel. De droogste periode aan de kust is de lente en het begin van de zomer. De gemiddelde temperatuur dan is 10 graden, dus wel een stuk kouder dan Nederland met gemiddeld 15 graden. De zon schijnt gemiddeld 6 uur per dag en dat is het hoogst haalbare van het jaar.

Bronnen:
http://www.weeronline.nl/Europa/Noorwegen/133

Half juni is de beste tijd om naar de noordelijke landen te gaan. Je hebt dan nauwelijks nacht en kan dus heel lang van het prachtige landschap genieten. Bovendien is het in die tijd vaak warm en doet het er niet onder voor onze zomerse temperaturen. Toegevoegd na 1 minuut: Ervaring...... Toegevoegd na 13 uur: Frisse zomers De zomers in Noorwegen zijn aan de frisse kant. Onder invloed van hogedrukgebieden boven Scandinavië kan het in de maanden juni, juli en augustus warm worden, maar bij 25 tot 28 graden houdt het meestal echt wel op Een enkele dag kan het nog iets warmer worden, maar dit is meer uitzondering dan regel. De zomermaanden worden in Noorwegen gekenmerkt door lange dagen. In het zuiden duurt de nacht slechts 5 tot 6 uur in juni, in het uiterste noorden gaat de zon dan zelfs helemaal niet onder en kun je genieten van de midzomernacht. De zomers zijn in de noordelijke helft van Noorwegen fris te noemen. Dagtemperaturen komen daar in de zomer amper boven de 20 graden uit (gemiddeld is het 14 tot 15 graden overdag) en 's nachts is het gemiddeld slechts enkele graden boven het vriespunt. Geen ideale omstandigheden voor een zonvakantie maar wel aangenaam weer om te gaan wandelen, fietsen of fotograferen in dit deel van Scandinavië.

Bronnen:
Antwoord toevoeging uit: 'Het weer in Noorwegen'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100