Kan je een fata morgana fotograferen of is het gezichtsbedrog?

En als jij er een ziet, ziet een ander hem dan ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je kunt een fata morgana gewoon fotograferen, en een ander die op dezelfde plek staat, ziet hem ook. Een fata morgana is namelijk geen hallucinatie (die 'gebeurt' in je hersenen), maar een luchtspiegeling. Door de atmosferische condities worden lichtstralen verbogen, waardoor je een reflectie van de lucht ziet waar eigenlijk land is. Die lichtstralen zijn objectief waarneembaar. Ze vallen in je oog, waardoor jij ze ziet. Ze vallen in het oog van een ander die op dezelfde plek staat, waardoor die ander ze ziet. En ze vallen net zo gemakkelijk in de lens van je camera, wat voor een mooi plaatje zorgt dat je gewoon kunt afdrukken. Het is net zoiets als de regenboog. Nee, er is niet echt een soort glijbaan met allemaal kleuren in de lucht. Maar het is wel een objectief zichtbaar verschijnsel, dat je ook kunt fotograferen.

Ik heb ze gefotografeerd in de Algerijnse Sahara. Net als in de Donald Duck. Palmboompjes, maar dan op zijn kop. Ik zal eens kijken of ik die foto's nog kan vinden. Maar in de zomer zie op het hete asfalt ook een soort fata morgana als de weg spiegelt. Ook dan is fotograferen geen probleem.

Volgens mij niet, het is immers een Fata Morgana.

In de Efteling gaat het prima ;) En een ander ziet het dan ook Een echte kan je wel fotograveren, maar dan zul je op de foto niets zien (ook anderen niet)

Ja, het is gezichtsbedrog, omdat je dingen op een plek ziet waar ze niet zijn, het is een luchtspiegeling. Maar, ja, het is wel te fotograferen. Net zoals je je spiegelbeeld ook kunt fotograferen. Zie hier voor foto's: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fata_morgana_%28luchtspiegeling%29

Ja dat kan heel goed, iedereen kan het zien als jij het ziet, dus het is te fotograferen... Dit is niet iets IN mij maar in de natuur... zodoende...

ja dat kan zeker wel. Ik heb er in egypte een foto van gemaakt. Hele grote meren midden in de woestijn, gaaf hoor. Succes!

Bronnen:
Eigen ervaring

Je kunt een fata morgana idd fotograferen,maar de foto laat niet zien,wat jij met je ogen gezien hebt.Dus: Gezichtsbedrog!

Het bestaat alleen in je eigen verbeelding, dus kun je het niet fotograferen. Je hersenen houden je gewoon voor de gek.

Ja dat kan gewoon, ik ben echter nog wel erg benieuwd of je dit met een polarisatiefilter ook nog kan. Dan zou je het dus met een Polaroid-bril waarschijnlijk ook niet kunnen zien..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100