Mag je deo meenemen in je bagage? (vliegtuig)

Ik wilde weten of je deo mee mag nemen in je bagage. Ik weet dat he vloeistof minder moet zijn als 100 mL. Maar geld dit ook voor deo's? En mogen ze wel mee in je handbagage in het vliegtuig?

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik bedoel hier mee een deo spray

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Mag mee, maar ook dan gelden deze regels: "Voor vloeistoffen, crèmes, pasta's, gels en spuitbussen gelden speciale regels: ze mogen alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 100 ml (3,4 oz) per stuk in de handbagage worden meegenomen. Deze dient u in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter te plaatsen. Het zakje moet eenvoudig te sluiten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. Bij de controle van uw handbagage vragen we u om het plastic zakje voor vloeistoffen apart te laten zien. Vloeistoffen waarvoor deze regels niet gelden: babyvoeding voor gebruik tijdens de reis medicijnen voor gebruik tijdens de reis, indien op recept verkregen of met een doktersverklaring speciale dieetvoeding voor gebruik tijdens de reis"

Bronnen:
http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_fo...

Ja dit geld ook voor deo Alle vloeistoffen!

Ja, zolang de deobusjes maar maximaal 100 ml bevatten, dan mag je ze meenemen in het vliegtuig als handbagage. Overigens worden de vloeistofregels vanaf januari 2014 versoepeld. Dit kan door de komst van betere scanners waarbij explosieve vloeistoffen opgespoord kunnen worden.

Als je je bagage incheckt, dus als deze in het ruim vervoerd wordt, dan mag je ook grotere verpakkingen meenemen. De strenge vloeistofregels gelden alleen voor handbagage.

Deo's van max 100 ml mogen mee, groter moet in je ingecheckte handbagage. Ikzelf laat mijn deo vaak thuis en koop dan een grotere deo na de beveiliging in het 'belastingvrije gedeelte'. Maar bij Schiphol werkt dit geloof ik niet omdat ze daar de beveiliging pas vlak voor de gate hebben (tenzij je het laat verzegelen?). Ik vlieg vaak vanaf Londen en daar koop ik mijn deo dus zonder problemen na de beveiliging :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100