Bijna verlopen id kaart naar Groot Brittannië, waar vind ik dat?

Ik heb een vakantie geboekt in Engeland, met het vliegtuig. Mijn id is echter echt een paar dagen na terugkomst in Nederland verlopen.

Ik wil dus echt de officiele eis van hoe lang je id nog geldig moet zijn terwijl je in het buitenland bent, weten. Dus niet "ongeveer een maand", maar precies!

Het liefst zou ik weten waar ik dit kan vinden, want ik heb me kapot gezocht op diverse websites maar ik kan het echt niet vinden.Ik weet dat http://www.goeievraag.nl/vraag/vakantie-reizen/europa/groot-brittannie-reizen-id-kaart.367949 al bestaat maar dit geeft geen antwoord op mijn vraag!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor het reizen in Engeland heeft u een geldig reisdocument nodig. Dat betekent een geldig paspoort of Europese identiteitskaart. Het reisdocument moet geldig zijn tot de dag van uw thuiskomst.

Bronnen:
www.zoover.nl/engeland/landinformatie

Volgens de ambassade moet je paspoort of id bewijs geldig zijn gedurende je verblijf in de UK, dus niet nog een maand of meer daarna maar je bent zelf verantwoordelijk, op de site van het ministerie van buitenlandse zaken: http://www.paspoortinformatie.nl/nederlands/Kinderbijschrijving/Voor_welke_landen_is_een_paspoort_en_een_Nederlandse_identiteitskaart_geldig#faq-1 staat ook dat je altijd contact moet opnemen met de ambassade om het zeker te weten. http://visumdienst.com/groot-brittanni%EB.html

Als je een Nederlandse ID-kaart hebt en naar de UK gaat dan is het geen probleem als je ID-kaart enkele dagen na terugkomst verloopt. Het zou wel een probleem zijn als je buiten Europa gaat, dan moet je paspoort in ieder geval nog 3 maanden geldig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100