Is de hoofdboeker voor de hele reis verantwoordelijk?

Mijn vriend is de hoofdboeker van de hele vakantiereis die we hebben geboekt. Is hij overal verantwoordelijk voor of heb ik ook mijn verantwoordingen voor deze vakantie? Moet hij dus zorgen dat het betaald word of word ik daar ook verantwoordelijk voor gesteld als hij dit niet zou doen? (Ik sta gewoon als 2e persoon)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet bij welke organisatie je geboekt hebt, maar ik heb verschillende voorwaarden van verschillende organisaties bekeken en die hebben er eigenlijk allemaal een verhaal van dezelfde strekking in staan: "De hoofdboeker/ organisatie van de groep is aanspreekpersoon voor de andere reizigers en is de contactpersoon voor Husk. De hoofdboeker is contractspartij en is financieel /juridisch verantwoordelijk, bovendien verantwoordelijk voor de correspondentie aan de medereizigers Klachten worden alleen in behandeling genomen indien deze zijn ingediend door / namens de hoofdboeker." http://groepsreizen.husk.nl/informatie_2.html http://www.vakantiecafe.nl/info/reisinformatie#1 https://secure.atp.nl/page.php?id=3307&PHPSESSID=a19ff06236b305c94c4abfa19c8a0cde#IVx01 http://www.juridischforum.be/forum/viewtopic.php?f=12&t=33413

Wie aangevraagd en getekend heeft is de verantwoordelijke en door het reisbureau aanspreekbaar. Lees daarvoor de reis- en/of algemene voorwaarden. Meestal gedrukt in kleine, grijzige niet goed leesbare lettertjes. Als het goed is zijn de reis- of algemene voorewaarden ook te vinden op de site van het reisbureau, maar dan wel even kijken of die aan de papieren versie gelijk zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100