Hoe boek ik het best mijn vakantie?

Oké, misschien een beetje domme vraag maar ik heb nog nooit zelf een vakantie geboekt. Ik vroeg mij af of je het beste via een reisbureau boekt of losse vliegtickets en zelf apart van die vliegtickets een hotel op plaats van bestemming. Wat is het meest gebruikelijke? En scheelt het veel in prijs? Is het erg lastig om alles zelf te regelen? En waar moet ik op letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zelf regelen is best makkelijk. Voordeel is dat je alles zelf in de hand hebt. Kijk naar de ligging van het hotel wat zoek je bij een hotel. De meerprijs valt echter wel mee t.o.v. Een reisbureau naar mijn mening. Voordeel van een reisbureau is veelal een goede klachten afhandeling zelfs tijdens je vakantie. Wanneer je niet al te veel eisend bent kun je het beste zelf boeken via booking.com e.d. Recensies zeggen immers veel via deze site.

Nadeel van alles zelf boeken is dat je op niemand terug kan vallen bij problemen. Je hebt geen persoonlijke aanspreekpunt. En er gaat nogal eens iets fout, zeker via internet. Let er op dat je boekt bij een ANVR en sgr aangesloten reisbureau. Trouwens elk reisbureau kan je alle info verstrekken over je reisbestemming en de meeste kunnen en zullen een prijsvergelijking voor je maken. Ook zij hebben hier een programma voor.

Online reisbureau's zijn simpel te boeken en vaak veel goedkoper. Ze kopen hun reizen in bij de grotere reisorganisaties. Als je een bestemming of een bepaald hotel al hebt gekozen kan je bij o.a. zoover.nl zien welke reisbureau's deze reizen verzorgen en prijzen vergelijken en dat loont! Je kan een boeking online bijna tot het eind invullen zonder ergens aan vast te zitten, aan het eind van het boekingsproces zie je vaak pas de totale reiskosten! Sommige reisbureau's geven kinderkorting of 50 + korting, kan erg interessant zijn!

Ligt er helemaal aan wat je wil boeken. Wil je een strandbestemming naar bijvoorbeeld de Algarve, Costa del Sol of Alanya dan kan je beter een pakketreis boeken. Stedentrips of minder courante bestemmingen zijn vaak goedkoper als je ze los boekt. Zoek dan naar een goedkoopticket op bijvoorbeeld skyscanner en boek (helemaal op maat) een leuk hotel bij bijvoorbeeld booking. Dat de klachtafhandeling slecht is bij internetbedrijven is natuurlijk onzin. Als zij slechte producten leveren of reserveringen worden niet nagekomen dan raken zij vanzelf hun klanten kwijt. Dit sprookje wordt graag in stand gehouden door de oude stenen reisbureaus die jou angst graag willen belonen met een dure extra rekening aan boekingskosten Toegevoegd na 10 minuten: Houdt er rekening mee dat je (ook) bij een anvr reisbureau je geld kwijt bent bij een faillisement als je een los vliegticket en hotel boekt. Alleen pakketreizen vallen onder de SGR regeling. Boek altijd met een creditcard!! Je kan dan terug vallen op de aankoopgarantie-regeling van desbetreffende creditcardmaatschappij

Bronnen:
www.booking.com
www.skyscanner.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100