Is 10 kg handbagage genoeg voor 9 dagen Italie als je reist met RyanAir?

Ik ga met in de kerstvakantie 9 dagen naar Italië. Nu was mijn vraag of ik voor die 9 dagen dagen alleen een koffer van 10 kg dat dient als handbagage zou meenemen of toch ook maar één ingecheckte koffer van 15 kg? Het scheelt namelijk best wat geld! Ik weet niet of je snel aan die 10 kg zit en hoe streng er wordt gecontroleerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat moet wel kunnen, doe die 9 dagen met dezelfde broek, neem zo weinig mogelijk bovenkleding mee, een niet te zware koffer of tas, ga thuis op de weegschaal staan en weeg je, weeg je daarna met koffer, dan weet je door het verschil hoeveel je koffer/tas weegt en kun je er nog iets bij of af doen. Wel zorgen dat je niet over het gewicht heen zit, want daar wordt streng op gecontroleerd.

Er wordt steekproefsgewijs gecontroleerd. Wanneer je over de 10 kilo heen gaat wordt of je handbagage geweigerd, of je betaalt een boete. Let wel op dat je geen vloeistoffen in grotere verpakkingen mee mag nemen, deze zijn in (bijna) iedere stad gewoon te koop. Wat je kunt doen is een stapeltje maken van wat je mee wil nemen. Weeg eerst jezelf & daarna jezelf met stapeltje. Het gewicht van jezelf aftrekken van jezelf + stapeltje. Gewicht wat overblijft is je handbagage. Koffer ook even apart wegen. Zware schoenen & jas trek je aan in het vliegtuig, dat scheelt flink in gewicht. 'Extra/te grote handbagage zal bij de boarding gate geweigerd worden of als het mogelijk is zal het geplaatst worden in het ruim van het vliegtuig tegen een tarief van 50 £/50 €. Als u niet zeker bent over de afmetingen, controleer uw tas bij de balie voor het afleveren van tassen voordat u doorgaat naar de beveiligingsdienst van de luchthaven.'

Bronnen:
http://www.ryanair.com/nl/reisvoorwaarden#...

Ligt eraan hoeveel jij nodig hebt. Als jij al je kleren en andere spullen verzameld hebt en het is 10 kg of minder zou ik het in je handbagage doen. Als het toch meer is dan moet je toch een grotere koffer mee.. Het ligt eigenlijk aan jou hoeveel je mee moet/wil nemen ;) Ik kan jou niet vertellen of 10 kg genoeg is voor jou. ps. ik dacht dat bagage bij de vliegticket zat? En ik dacht dat de max. 5 kg was aan handbagage, maar ik kan het ook fout hebben (kijk het anders even na, maar ik neem aan dat je dat goed hebt gedaan ;) ) Ja ze controleren wel hoeveel jij in je handtas hebt zitten, helemaal als hij vrij groot is en als er veel in zit. (moest ik ook een keer toen ik mijn laptop meenam)

Er wordt bij RyanAir zeker scherp gecontroleerd, dus daar zou ik het niet op gokken als ik jou was. Of 10 handbagage genoeg is hangt van jou af. Ik zou het er zat mee redden, maar ik ken ook mensen die het met het dubbele maar amper redden. Neem eventueel een klein potje vloeibaar wasmiddel mee, zodat je eventueel een t-shirt of iets dergelijke even kunt "wassen".

Het zou wel kunnen maar je moet echt goed opletten dat je niet teveel meeneemt want dan mag je dingen op de luchthaven wegooien. Ook staat er op schiphol bij de meeste incheckbalies een een rek waar je je handbagage in kunt doen om te kijken of het niet te zwaar is, dan kan je altijd nog wat in je koffer doen, nog effe 1 puntje. Volgende keer zou ik RyanAir vermijden, dit om de reden dat deze vliegtuigen zeer vaak in de problemen en komen. Als je gaat zoeken naar bijna-crash incidenten kom je RyanAir zeer vaak tegen, maar alvast Goede Reis

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/reiskrant/20885422...

Het is een beetje afhankelijk van wat je gaat doen. Als je je smoking mee moet nemen en nog andere avondkleding wordt t waarschijnlijk lastig. Voor enkele dagen (9) weg moet het makkelijk kunnen. Eventueel ga je 1 keer naar de wasserette. Ik reis zelf vaak 4 weken met 10-12 kg (soms met slaapzak)!

Ik doe het er mee. Maar ik reis dan ook naar een plaats waar ik kan wassen. Dus kleding die ik aan heb, reserve kleding mee, wat extra ondergoed, en op de plaats van bestemming een keer een wasje draaien. Ik reis altijd met uitsluitend handbagage. Let op: Je mag net zoveel kleding aan als je wilt. Je mag je zakken net zo vol stoppen als je zelf wilt. Als ik een legerbroek aan trek, met overal van die zakken, kan ik mijn halve bagage in die zakken kwijt. Ik ben niet gierig, maar de huidige bagage-eisen grenzen aan diefstal. Ryanair heeft nog één handbagage maat, Wizzair heeft het weer veranderd. De Maat die bij Ryanair onder handbagage valt, heet bij Wizzair ineens 'grote handbagage' waarvoor je 25 euro moet bijbetalen. Gratis handbagage is nu nog steeds 10 kilo, maar mag nog maar de helft van de afmeting hebben van vroeger.

Dit verschilt toch echt werkelijk per persoon. Zelf vlieg ik regelmatig met Ryanair voor korte vluchten, dan heb ik aan mijn plastic zakje van de boodschappen genoeg. 9 dagen zijn voor mij 3 shirtjes, 2 broeken, 9 onderbroeken en 9 paar sokken. Persoonlijk heb ik daar lang geen 10kg voor nodig.

Ik was nog niet zo lang geleden de pineut bij Ryanair omdat mijn handbagage koffer net te groot was. Zolang de koffer in hun rekje past mag deze vaak wel mee (tenzij het extreem veel weegt uiteraard). Overigens heb ik een site gevonden (www.paperflies.com) waar je goedkoop kan vliegen met de A-klasse airlines, wat dus betekent dat je veel makkelijker veel bagage mee kan nemen. Misschien voor je volgende trip.

Bronnen:
www.paperflies.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100