Als minderjarige het hotel in, maar moeder haar paspoort datum is verlopen. Gaat dit werken?

Hallo, ik ben bijna een jaar samen met mijn vriend en wil dat dus dit weekend vieren in een hotel waar we in de zomervakantie ook zijn geweest. Aangezien wij allebei minderjarig zijn nog moeten we een ouder meenemen met een geldig legitimatiebewijs. Nu vertelde zij me vanochtend dat haar paspoort is verlopen qua datum en het duurt nog goed een week voordat ze een nieuwe zou hebben. Ma zei dat ze er daar niet op letten. Is dat zo, of komen we er dan niet in? Ik sta ook niet bij mijn moeder in het paspoort.

Toegevoegd na 5 uur:
Het gaat er tevens om dat mijn moeder met geldig legitimatiebewijs toestemming kan geven om aan te tonen dat ik bij haar hoor. Niet omdat ze mee gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, hoor, op het paspoort staat haar geboortedatum, het paspoort kan wel verlopen zijn, haar geboortedatum niet. Overigens kom je er vlgs mij zonder je moeder er ook wel in. Het is niet echt hoogtij en iedere gast is voor een hotel nu welkom!

1) Het hotel wil geld verdienen, dus zal niet moeilijk doen. 2) Je moeder kan aannemelijk maken dat zij meerderjarig is; 3) Je moeder heeft misschien ook nog wel een rijbewijs, dat is in NL ook een erkend identiteitsbewijs. 4) Neem het paspoort van een van de drie andere ouders mee. 5) Neem een of meer van de drie andere ouders mee.

Toen ik 16 was (dus 8 jaar geleden) heb ik regelmatig een weekendje weg geboekt, daar was het nooit enig probleem om als minder jarige een weekendje te boeken bij een hotel. Ik verwacht dus niet dat je er niet in komt. Wel zou je eventueeel, als je erg twijfelt, met het hotel contact op kunnen nemen.

Het paspoort van je moeder is nog 5 jaar geldig binnen nederland na de verloop datum dus dat is geen probleem. Als het dus echt nodig is dat ze mee komt kan dat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100