Is een milieusticker echt nodig in Duitsland? We gaan naar de Centro Oberhausen

Wij willen binnenkort een dagje shoppen in de Centro Oberhausen .
Maar nou heb ik gelezen van de milieusticker .
Onze wagen komt uit 1996 ...
Moeten wij nou wel een sticker of ?
Ik zie door de bomen het bos niet meer .
En hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen .

Groeten Sander

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, als je rechtstreeks naar het Centro rijdt zonder de stad in te gaan, dan hoeft dat niet. "Om die reden adviseren wij onze Nederlandse bezoekers om via de A3 en de A42 aan te reizen. Wanneer u rechtstreeks naar het CentrO rijdt, heeft u geen sticker nodig, omdat het CentrO in een zogenoemd „zonerandgebied“ is gesitueerd. Mocht u echter verder willen rijden, dient u voorafgaand aan uw reis beslist een sticker aan te schaffen. Ook bezoekers uit het buitenland krijgen immers een bekeuring (40,- EURO) en ook zij krijgen een strafpunt in het register van verkeersovertredingen." http://www.centro.de/services/umweltzone/umweltzone-niederl.html Op de site geven ze verder aan waar in Nederland je de stikker kunt krijgen (niet dat ik ooit van een TüV Nord gehoord heb). In Nederland kun je de stikker bestellen via de ANWB. Het duurt dan ongeveer 2 weken voordat je de stikker hebt en ook is die duurder dan wanneer je hem in Duitsland besteld (circa 14 euro). De milieusticker is ook te krijgen bij de meeste garages of keuringstations in Duitsland zelf. U hebt hiervoor het kentekenbewijs van de auto nodig. Aan de hand van de gegevens (bouwjaar, gewicht, benzine- of dieselmotor) wordt bepaald welke kleur sticker nodig is. De sticker krijgt u vervolgens gelijk mee. De kosten bedragen dan rond de € 6.

Wanneer je rechtstreeks naar Centro rijdt, via de A3 en de A42, dan heb je geen sticker nodig. Wil je de stad ook in, dan wel!

Bronnen:
http://www.centro.de/services/umweltzone/u...

Ja je hebt wél een sticker nodig voor Centro in Oberhausen. Als ik naar de kaart kijk op https://duitsemilieusticker.nl/umweltzone/milieusticker-oberhausen/ dan blijkt dat de alles binnen de grote zone van het Ruhrgebied valt.

Bronnen:
https://duitsemilieusticker.nl/umweltzone/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100