Kan je s'zomers in Bretagne (aan de kust!) met korte mouwen lopen en/of in de zee zwemmen?

Op andere sites kan ik het niet vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jahoor, het klimaat in Bretagne is iets warmer dan in Nederland en er zijn enorm veel baaien met mooie strandjes. Bretagne is echter ook niet verstoten van slechtweer en heeft ook last van een zeeklimaat, dus bij een stevige westenwind en een lage druk gebied kan het er behoorlijk spoken. Gemiddeld zul je er echter vaker naar het strand kunnen dan in Nederland

Wij zaten dit jaar in Normandië en spraken iemand die normaal altijd naar Bretagne gaat. Je hebt vaak last van zeemist in de ochtenden dus als je flink uitslaapt is er weinig aan de hand en ja mijn man en kinderen hebben gezwommen in zee (wel 's avonds dus). Toegevoegd na 37 seconden: Oh en korte mouwen kan altijd, dat doe je hier toch ook in de zomer hoop ik? Het is niet zo heel veel anders dan in Nederland aan de kust hoor.

De zomers in Bretagne zijn aangenaam met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20°C. Door de warme golfstroom die rond om Bretagne heen gaat is het hier nooit echt koud en vriest het er zelfs in de winter niet vaak. Hieronder een tabelletje met gemiddelde temperaturen per maand, gemiddelde aantal uren zon per dag etc. (wel vind ik het zeewater redelijk fris lijken)

Ik heb vorig jaar de vakantie doorgebracht in Bretagne, dit is mij uitstekend bevallen! Ik zou iedereen zeer aanraden hier ook naartoe te gaan. Om terug te komen op uw vraag, met korte mouwen lopen is zeker mogelijk (indien het mooi weer is)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100