Hoelang duurt het voor een f-16 om van Amsterdam naar New york te gaan op hoogste snelheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de F16 steeds op volle snelheid (+/-2400km/u) zou kunnen vliegen zou het ongeveer 2,5 uur duren. Maar dit is om verschillende redenen niet mogenlijk. Ten eerste moet de F16 boven zee zijn voor hij de geluidsbarriere mag doorbreken, ten tweede is de snelheid bij start en landing lager, ten derde is de brandstoftank op volle snelheid om de +/- 800km leeg en zouden er dus langs de route om de 800km tankvliegtuigen beschikbaar moeten zijn. Als de F16 vervolgens zou gaan tanken zou hij weer aanmerkelijk langzamer moeten gaan vliegen en vervolgens een kwartier bezig zijn met tanken. In de pratijk wordt door militaire vliegtuigen dan ook altijd rond mach 0.8 gevlogen als ze met een ferryvlucht bezig zijn. In het geval van de F16 is dat nog niet voldoende om de andere kant van de oceaan te bereiken, want zelfs met extra tanks heeft hij een maximum bereik van 4500km en zal er dus een tussenstop gemaakt moeten worden (meestal op ijsland of groenland) Al met al zal het een F16 minimaal zo'n 9 uur kosten om van Amsterdam naar New York te vliegen en dat is nog trager dan een passagiersvliegtuig. Een beter voorbeeld is de Concorde, deze kon wel steeds op volle snelheid (+/- 2200km/u) vliegen (behalve boven land en bij start en landingen natuurlijk) en had voldoende actieradius om de hele afstand zonder te tanken te overbruggen. De snelste vlucht tussen London en New York is dan ook door de Concorde gedaan in 2uur en 52minuten en 59seconden van start tot landing.

Oneindig lang, want zo ver kan een F-16 niet vliegen. Met extra tanks onder de vleugels maximaal 4200km maar dan kan hij natuurlijk niet zo snel vliegen (niet alleen vanwege de extra weerstand, maar omdat de brandstof op topsnelheid heel snel op is). Maar theoretisch: 6000 km delen door zo'n 2400km/u dan kom je op 2.5 uur. Toegevoegd na 1 uur: Overigens houdt mijn antwoord geen rekening met luchtstromen; richting NY heb je de straalstroom tegen, en richting Amsterdam zou je die dus mee hebben. Al met al blijkt dus dat een F-16 geen geschikt vervoermiddel is voor zulke afstanden.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/F-16#Specific...

Gvrox heeft natuurlijk gelijk, je zult moeten tanken. Maar als je dat buiten beschouwing laat en je gaat er vanuit dat de topsnelheid van de F16 op 2414 km/u staat en dat je volgens de kortste (legale) vliegweg 5847 km nodig hebt, dan ben je ca. 2 uur en 23 minuten. Maak je gebruik van de kortste weg naar New York, hemelsbreed, dan kan het zeker in minder dan 2 uur en 15 minuten. Maar nogmaals, dit antwoord is puur theoretisch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100