Bij welk (groter) treinstation zijn vlak bij leuke dingen te doen, zoals leuke winkeltjes, een goed museum of park of zo?

Ik wil een half of heel dagje weg deze week, maar door gezondheidsproblemen kan ik niet ver lopen. Dus zoek ik leuke dingen die bij wijze van spreken vlak naast het station liggen. Ik heb namelijk deze week ook geen auto.
Utrecht ken ik, maar is er meer?

Toegevoegd na 11 uur:
Geweldig, zoveel tips!
Ik kan wel wat lopen maar niet lang. In een museum kun je vaak ook even zitten, dus dat kan waarschijnlijk wel. Winkelen kan wel even, niet te lang.
Fiets huren kan, maar ik heb de hond alleen thuis dus ik kan niet langer dan een uur of wat weg zijn. Daarom liefst dicht bij het station.

Toegevoegd na 3 dagen:
Iedereen bedankt voor alle tips. Ik ben vandaag naar Arnhem geweest, naar het museum voor moderne kunst, en wat winkelen. De koffiepunten besteed bij Douwe Egberts, wat andere winkels, hier en daar koffie gedronken, het was erg leuk maar mijn voeten vielen er bijna af op het laatst. Een paar uur weg is echt de max.
Maar ik ga de overige tips zeker een andere keer nog eens goed bekijken!

Weet jij het antwoord?

/2500

In Den Haag, direct naast het station, ligt de Koninklijke Bibliotheek. Hierin zijn het Letterkundig- en het Kinderboekenmuseum gevestigd. Als je toevallig van lezen houdt, zeker een aanrader! Toegevoegd na 1 dag: Ik zag je toevoeging in mijn mail en toen viel me nog een suggestie in die ik helemaal over het hoofd gezien heb. Vanaf station Hilversum Sportpark loop je vrijwel meteen het Mediapark op. Hier kun je een bezoek brengen aan de Beeld- en Geluidexperience (echt de moeite waard met veel interactieve elementen en ook goed te doen als je minder ter been bent) of meegaan met de zogenaamde Hillywoodtour (zie bron). Toegevoegd na 1 dag: En oh ja, regelmatig zoeken ze daar ook "klapvee", ofwel bereidwillig publiek dat opnames wil komen bijwonen. Als je daar voor wilt gaan, zou ik alleen wel even goed navraag doen vantevoren in verband met zomerstops en dergelijke.

Rotterdam, bij het centraal ligt de koopgoot en 1 station verder, Rotterdam Alexander, ligt tegenover het station winkelcentrum Alexandrium, dat is onze favoriet, mede omdat buiten het overdekte deel, de Primark zit, waar je voor een koopje winkelt.

Er gaat niets boven Groningen. Museum direct tegenover station. Winkelen in de Herenstraat op 500 meter van het station. Op terrasje zitten op de Grote markt aan het einde van de Herenstraat. Ook bereikbaar met de bus vanaf station.

Je kunt ook de grens over. Station Antwerpen Centraal is al een belevenis op zich. Vlak bij het station is de Zoo, maar ook veel winkeltjes.

Eindhoven is leuk en gezellig, centrum op 100 meter van het station en winkeltjes onder het station. Ook kun je bij alle stations een bus of taxi nemen zodat je niet hoeft te lopen ;)

Amsterdam airport, veel winkels op het station, en verder in Amsterdam ook altijd zat te beleven.

Maastricht als je uit het treinstation komt zie je al meteen overal winkeltjes binnen 100m zijn er al 20 winkeltjes. Toegevoegd na 2 minuten: Je kunt er tevens goed eten en er zijn leuke terrasjes en je kunt een tour maken over de maas met een boot.

Na al die grote steden, waar je bijkans onder de voet gelopen wordt, stel ik Zutphen voor. Vlakbij het station ligt het stedelijk museum, erg interessant. Daar weer vlak bij is de opstapplaats van de fluisterboot, waar je kunt opstappen voor een rondvaart door de Zutphense wateren en directe omgeving, erg leuk om te doen, met leuke uitleg van de schipper onderweg. Bij terugkomst ben je binnen 5 minuten in de gezellige en niet al te drukke binnenstad met veel leuke winkeltjes en veel antieke panden. Een echte aanrader! Toegevoegd na 3 minuten: P.s. trek je niets aan van mijn avatar!

Arnhem. Als je via sondbeekzijde t station verlaat zit je zo in sonsbeekpark. Daar is ook het watermuseum. Verlaat je t station via centrumzijde dan zit je 7 minuten van t centrum (winkels) vandaan.

Deventer is ook erg leuk, station ligt vlakbij de binnenstad. Ik ben er gister nog met mijn dochter geweest, taart eten op de brink. Mooie straatjes, veel winkels die geen deel uitmaken van een keten, mooi museum op de brink, bioscoop en schouwburg op weg van station naar stad. Veel plezier!

Bronnen:
http://www.vvvdeventer.nl/

Volgens mij zijn er al opties genoeg, maar ik mis Zwolle nog op het lijstje. Zwolle is een gezellige stad. Op de woensdagen van deze maand zijn er de blauwvingerdagen. Een leuk evenement met allemaal kraampjes. Wel erg druk. Verder heb je het museum de fundatie. Is wel een aardig museum. Niet te groot en met een wisselende expositie (deze heb ik nog niet gezien dus kan ik niet mijn mening over geven:)) http://www.museumdefundatie.nl/ Een kilometer vanaf het station heb je het centrum. Is voor de meeste mensen wel goed te doen. Ook gaan er meerdere bussen! mocht je halverwege het even niet meer kunnen behappen dan ben je van harte welkom om even een drankje te komen doen bij mij! Leuke dag gewenst!

Nijmegen, deze week is het de Vierdaagse, wat de stad natuurlijk extra levendig maakt. Mocht het je allemaal iets teveel zijn, lijn 5 brengt je van het station binnen 15 minuten voor de deur van Museumpark Orientalis. Er is ook een electrokar die je rond kan rijden. Een stukje verder ligt het Afrikamuseum en het Bevrijdingsmuseum. Het Valkhofpark is veranderd in een festivalterrein, maar ernaast ligt het Valkhofmuseum. Toegevoegd na 1 minuut: Oja, en voor het winkelaanbod moet je bij Nijmegen Dukenburg zijn. Daar zit het overdekte winkelcentrum Dukenburg. Google die even, want die kon ik niet meer toevoegen bij de bronnen.

's-Hertogenbosch is ook een aanrader. Het centrum is echt heel dichtbij het station. Je kunt er een interessante rondvaarttocht maken. Er zijn veel leuke winkels. Lekker een Bossche bol eten. De Sint Janskathedraal is prachtig gerestaureerd. En als je begin augustus zou gaan, dan kan je het theaterfestival Boulevard meemaken (2 t/m 12 augustus).

Amsterdam Muiderpoort. op 200 meter van de Dappermarkt (was een paar jaar geleden verkozen tot markt van het jaar). Ietsje verder weg is het Tropenmuseum.

Als slenteren nog wel lukt, en u verder niet aan tijd gebonden bent, kunt u kiezen voor een stad waar u specifiek datgene wilt zien waar u anders nooit aan toe komt. Een terrasje pikken op het Leidse of Rembrandtsplein is ook leuk. De Nachtwacht, Nemo, Tussaud, De Bloemenmarkt, Artis, Paleis op de dam, Nieuwe Kerk, Rondvaart, diverse markten: Albert Cuyp, Vespucci, Dappermarkt, Noordermarkt, Ten Cate, Amstelveld etc Alles bereikbaar vanaf het Centraal Station Amsterdam. U kunt telkens een tram gebruiken om veel plaatsen in vogelvlucht te bereiken. Vanaf het C.S. krijgt u bv op het Damrak al De Beurs van Berlage en De Bijenkorf naast elkaar. Na de Bijenkorf komt u op de Dam met daarop het Nationaal Monument voor de gevallenen, Het Paleis, De Nieuwe Kerk, en Madame Tussaud, veel winkels en terrasjes op het Damrak en het Rokin. Parallel daaraan heeft men vanaf het C.S. de Nieuwendijk en de Kalverstraat lopen tot aan de Munt (Bloemenmarkt op de Singel)en het Koningsplein. Vanaf het Damrak en het Rokin kan men ook een rondvaart nemen. Reist men verder dan komt u uit bij de Heineken. Daar kunt u proeven wat wij bedoelen. Daarna duikt de tram de Ferdinand Bolstraat in, langs de Albert Cuypmarkt richting Rivierenbuurt naar de RAI. Reis met het openbaar vervoer, de TukTuk, de Riksja, of per koets. (een fiets huren kan ook) Wij hebben deze paden al plat betreden en zijn zelf te vinden in de gemeenten rondom de Posbank op de Veluwe. Ik hoop dat u een keuze kunt maken uit alle voorstellen van de mede GV,ers.

Wat dacht je van Haarlem? Het station zelf is al mooi. Het centrum is ook dichtbij. Naast de leuke winkeltjes is er ook nog genoeg te ontdekken en te zien: Frans Hals Museum Molen De Adriaan aan het Spaarne Op deze site vind je meer bezienswaardigheden in Haarlem. Afstand in km vanaf het station staan er bij. http://www.routeyou.com/route/view/67064/wandelroute-haarlem-wandeling-door-het-centrum-van-haarlem.nl

Almere. Als je uitstapt bij Almere Centrum en rechtdoor loopt dan kom je al bij een heleboel leuke winkels uit. Ook zitten er in de buurt lekkere restaurants. En je kan ook naar de bioscoop of een theatervoorstelling in de Schouwburg.

Arnhem heeft alles lekker in de buurt. Een winkelcentrum dat meermaals winkelcentrum van het jaar is geweest binnen drie minuten lopen, de Rijn op 5 minuten lopen, Sonsbeekpark binnen 10 minuten lopen, Moderne Kunst-museum op 5 minuten lopen, Burgers Zoo/Open Lucht museum op 10 minuutjes met een goede busverbinding, Eusebius-kerk op 10 minuten lopen. Genoeg om je meer dan een dag te vermaken lijkt me zo. Toegevoegd na 2 minuten: Burgers Zoo is erg goed te doen voor als je minder lopen kan. Schitterende tropenkas/dessert waar ik zelf weleens een paar uur een boekje lees. Een (gezonde) hond kan best wel eens een dag 10 uur alleen thuis blijven dus moet te doen zijn :D.

Op schiphol zelf, daar zijn allemaal hele leuke winkels en winkeltjes. Ik kom er zelf elke dag, en steeds is het leuk.

Als je eens een keertje naar Belgie Antwerpen gaat is Mas Museum aan het stroom heel speciaal om te gaan bezichtigen. Deze museum staat op de 14 de plaats van de Wereld. Nr 1 in de Benelux , dit museum is nieuw bestaat 1 jaar nu en heeft 1 Miljoen bezoekers gehad. Momenteel krijgen we in het Mas 65 % Nederlanders over de vloer, dus van harte welkom. Het ligt niet direct aan het Station maar als je buiten stapt en de bus neemt nr 17 die om de 10 minuten rijd stopt vlak aan het mas dus indien je antwerpen binnen komt met de trein 2 minuutjes stappen en de bus nog geen 10 minuten ben je daar. Het is echt de moeite waard en een wereld primeur die je kan bekijken is ook toegankelijk voor mobiele mensen die worden zelfs nog begeleid naar elk verdiep met de lift. Service naar mensen toe is +10 Ik zelf werk in het mas daarom weet ik er veel over :-) Hopelijk heb ik je ene goede tip kunnen geven :-) Groetjes Toegevoegd na 9 minuten: Zou zeggen , dat even iemand voor je hond zorgt en er een dagje op uitrekt :-) beklagen zal je niet doen. Onderwerpen zijn daar grootmeesters kunsten, grootmacht, over antwerpen, de haven, leven en dood enz . Dus ook de sjamanen en de Maya's komen daar tot leven :-) ongelooflijke mooie kunst schilderijen van bijvoorbeeld Rubens tot van dijck enz.....Macht zoals antwerpen de macht had in 16 de eeuw en japan, africa enz....enorm veel dus te bezichtigen is niet zoals een andere museum maar iets heel apart waar ook jon en oud zich daar goed bij voelt. ook heb je panorama overzicht op het dak.

Bronnen:
http://www.mas.be

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100