Hoe te betalen in Turkije?

Ik ga morgen richting Turkije. Is het slim om met de euro te betalen of met de Turkse Lira?

Weet jij het antwoord?

/2500

In Turkije is men dol op de euro, omdat het nog steeds een redelijk sterke munteenheid is. Houd er wel rekening mee, dat je wisselgeld krijgt in lira.

altijd met de locale eenheid dus liras. Als je bijv met een taxi moet of iets kleins koopt wordt altijd omgerekend naar boven en betaal je veel te veel. Je kan gewoon geld uit de muur pinnen) of als je toch euro's wilt wisselen doe dit dan in grote getallen bij de bank ipv meerdere kleine transacties) scheelt ook geld.

U kan er met vanalles betalen, TL, Euro, dollar, roebels. Het is altijd beter om in TL te betalen want als ze moeten omrekenen in Euro is dat altijd in hun voordeel. Ginder kan u in de pinautomaten kiezen of u Euro's wilt dan wel Turkse Lira's. Euro's kan u daar ook omruilen in wisselkantoren, let er wel op dat u een kantoor uitzoekt waar men de hoogste wisselkoers hanteert en vooral ook geen commissie rekent, dat staat altijd op hun elektronisch bord buiten aan het kantoor. Dat kan behoorlijk wat schillen. Toegevoegd na 2 minuten: Goede reis en neem maar zonnebrandolie mee, het is daar nu om 1h45 nog 28 °C.

je kan in de meesten plaatsen gewoon met de euro betalen vooral bij de toeristische plaatsen in de kleine oudere dorpjes kan je beter met de lira betalen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100