Hoe betaal je snelwegen in Italië?

k had een korte rit over een Italiaanse snelweg gemaakt. Toen ik aan de automaat wou afrekenen, stelde die mij een enorm bedrag voor.
Ik duwde de toets 'assistentia' en een stem begon te praten, een uitleg in het Italiaans die ik niet verstond. Toen kwam er stilte, en daarna kwam mijn kaart terug en hoorde ik 'arrivederci', waarna de slagboom open ging. Ik heb dus niets betaald. Wat moet er nu gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De italiaanse snelwegen zijn duur.Er had personeel moeten komen om je assistentie te geven.Je zal de rekening thuis krijgen want de nummerborden worden gefotogreerd.Kan wel een tijdje duren omdat je in het buitenland woont. Toegevoegd na 6 minuten: Helaas wordt alles geautomatiseerd,steeds minder zit er iemand aan het loket waar je kan betalen.korte trajecten op de snelweg kosten duurder in verhouding tot langere trajecten en sommige snelwegen zijn duurder zoals de A 24 omdat die dwars door de bergen loopt en duur was in de aanleg Toegevoegd na 11 minuten: Je had geld in het bakje moeten doen wat opengaat.Je kan ook een vooraf betaalde kaart kopen,de via card Toegevoegd na 14 uur: www.autostrade.it Daarna op percorsi e pedaggi clicken.Daar kan je zien hoe duur het traject kost

Bronnen:
Eigen ervaring

Ik weet niet meer waar, maar ergens hebben we een kort stukje snelweg gehad, waarbij we niet met credit card konden betalen en losse euro's moesten hebben. Meestal kun je dus wel met credit card betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100