Waarom is er eigenlijk een vakantiesysteem in Nederland?

Waarom is het niet gewoon zo dat elke gemeente/provincie tegelijk vakantie heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als dit er niet zou zijn, heeft heel nederland tegelijk vakantie dus wordt er een aantal weken door niemand gewerkt. En wordt het erg druk op de wegen naar het buitenland. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel als er niemand werkt dat het niet handig is hè. Als niemand werkt en je krijgt bv een verkeersongeval werken er ook geen dokters of zusters om je te opereren/verplegen.

Vroeger was dat ook zo. De spreiding in de vakanties geeft ook spreiding in de vraag naar accommodatie. Er kunnen dus meer mensen gebruik maken van hetzelfde aanbod. Dat was in ieder geval een van de redenen.

De reden (spreiding van verkeersdrukte en spreiding van drukte op accommodaties) is al gegeven. Er zit echter overlap in, zodat mensen uit verschillende regio's toch tegelijk met elkaar op vakantie kunnen. Dat is bijv. handig voor Flevoland: alle gemeenten vallen onder 'regio noord' m.u.v. Zeewolde, dat valt onder midden. Dan is het toch handig dat midden dit jaar twee weken eerder begint (en eindigt uiteraard) dan noord en voor de rest dus overlapt. En zuid begint (en eindigt) weer een week eerder dan midden. Het komt er in 2012 op neer, dat van 21 juli t/m 12 augustus iedereen vakantie heeft. De verplichte vakantiespreiding geldt echter uitsluitend voor de zomervakantie van de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, die data zijn wettelijk vastgesteld. Voor de overige vakanties geeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) adviesdata maar scholen zijn niet verplicht te volgen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100