Wat "moet" je allemaal gezien hebben als je 3/4 dagen naar kruger park in zuid afrika gaat?

We gaan bij Orpen gate erin en in het zuiden er weer uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

het is voor veel mensen de kunst om "de grote 5" te zien, buffels, olifanten, neushoorns, leeuwen en luipaard. maar er is veel meer te zien, ik zou zeggen, geniet gewoon van elk moment, en een leuke gids is helemaal fantastisch! de zus van mijn oma (ja die was oud..) heeft er als park ranger gewerkt, en gewoond.. en verhalen zoals zij ze kon vertellen, dat kan niet tegen een boek op! bij de bron, alvast een boekje van de grote 5.. maar er loopt daar echt veel meer rond! Toegevoegd na 1 minuut: met boekje bedoelde ik voorproefje op een website.. :P Toegevoegd na 2 minuten: trouwens, het is maar op een paar plekken ter wereld mogelijk om de grote 5 te zien, en in het wild is het al helemaal zeldzaam... enjoy it while it lasts zou ik maar zeggen ;)

Bronnen:
http://www.krugerpark.co.za/Kruger_Nationa...

Het is leuk om een nachtje te blijven, je kunt een hutje huren. Verder heb ik als tip koop in de winkel in het park een boekje. Daar staan alle dieren in die er waarneembaar zijn. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende talen. Ook staat er een duidelijke kaart van het park in. Het is leuker om het park in te gaan met een jeep. Omdat je dan op de mooie plekken komt. Er zijn ook mensen die met eigen auto gaan, of met de bus. Maar bus, kun je alleen de grote wegen op. Met de auto hoor je niet waar alles zit. En de mannen die de jeep hebben, weten het park op hun duimpje. Verder is Hippo Hollow Park (Hotel) een goed uitvalsbasis om naar het park te gaan.

Je zal er normaalgezien alles te zien krijgen, de Zuid Afrikaanse nationale parken zijn eigenlijk meer grote open zoo, de meeste dieren dragen een gps zender. Als je met een betalende gids gaat krijgt die natuurlijk wel de info doorgebeld van wat waar zit. Maar zelfs zonder gids lopen de dieren je zo tegemoet, ze zijn zeer gewoon aan mensen en wagens (ze zijn wel nog steeds gevaarlijk!) Je kan het niet vergelijken met parken de totaal vrij zijn van massa toerisme, zoals Ruaha en Katavi in Tanzania. Daar moet je wel ervaring, geduld en/of een goede gids hebben. Ondanks dat er veel meer dieren zitten dan in andere Afrikaanse parken zijn ze moeilijker te spotten, dit hoofdzakelijk daar ze 100% wild zijn. Dat geeft dan natuurlijk ook de charme van een echte game drive safari. maar geniet van je reis!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100