Heeft Zwolle hofjes of stukjes natuur om te bezoeken (bv. om te picknicken of om te bekijken)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zijn Parken in Zwolle waar je leuk in kan lopen. Archenaultplantsoen Azaleapark Badhuiswal - Noordereiland Broerenkerkplein De Dobbe Het Engelse Werk Groen assenkruis Holtenbroek Ittersumerpark Van Nahuysplein Nooterhof Oldenelerpark Park Eekhout Park Gerenbroek Park Gerenlanden Park Hogenkamp Park Ittersumerlanden Park de Wezenlanden Ter Pelkwijkpark Twistvlietpark Potgietersingel Prins Clauspark Schellerpark Stinspark Oude Weteringzone Wijde Aa Wijkpark Berkum Zwarte waterpark Holtenbroek Zwarte waterpark Stadshagen Informatie over het Prins Clausplein Het Prins Clauspark is een park in de wijk Veerallee in de Nederlandse stad Zwolle. Het ligt, praktisch gezien, tussen de wijk Veerallee en de snelweg A28 in. Het park is aangelegd in de jaren zestig en werd geopend in 1977.[1] Het is een langgerekt park, met hoogteverschillen. Door de dichte begroeiing wordt de indruk gewekt dat men van de stad weg is. Uit een onderzoek uit 2005 is gebleken dat het park het minst bezochte park in de stad Zwolle is.[2] Ik vind Zwolle erg leuk om in te lopen en dit zijn parken van Zwolle,. maar ik ken lang niet alle parken Het Prins Clauspark ben ik nog wel regelmatig want dat is hardstikke leuk om daar te lopen. Informatie over Het Engelse Werk Het Engelse Werk is een park dat rond 1830 werd aangelegd in de stad Zwolle. Op voormalige vestingwerken werd het naar een ontwerp van Hendrik van Lunteren in romantische Engelse landschapsstijl aangelegd. Het ligt ten zuidwesten van de stad, direct aan de dijk van de rivier de IJssel. Behalve door de IJsseldijk wordt het begrensd door het rond 1980 aangelegde Spoolderbos en het opstelterrein van de spoorwegen. Hier kom ik ook nog wel eens met mijn vrienden je kan er gezellig lopen en je hoort de vogels om je heen fluiten als het lente of zomer is,.. Succes,.

Een prachtige hofje is te vinden bij het Vrouwenhuis van Aleida Greve. In het centrum van Zwolle staat het Vrouwenhuis van Aleida Greve. Zij was bijzonder rijk doordat haar vader door zijn huwelijk bezitter van bierbrouwerij De Gouden Kroon werd. Greve wilde dat het patriciërshuis na haar dood in 1742 een hofje werd voor bejaarde dames van hervormde huize. De bezoeker neemt een kijkje in de authentieke kamers van de vrouwen, die drie eeuwen lang het meubilair van het Vrouwenhuis dagelijks gebruikten.

Niet alleen Zwolle is mooi om te zien, de directe omgeving is zeer geschikt om te wandelen of te fietsen, langs de IJssel kun je heerlijk picknicken. Richting Hattem, veel bos om te wandelen. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100