Waar ten noorden van de noordpoolcirkel zijn er stranden waar mensen lekker kunnen zonnen?

Ik kan mij voorstellen, dat in de zomer sommige mensen bang zijn voor zonnebrand als de zon te hoog staat. Ten noorden van de noordpoolcirkel staat de zon dan schuiner. Die kan dan lekkerder aanvoelen bij warm weer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nergens. Binnen de poolcirkel is het 's zomers uiteraard lekkerder dan 's winters, maar ook dan bereikt de thermometer geen temperaturen die uitnodigen op het strand te gaan liggen. Gemiddeld een graad of 6, met maxima van tegen de 14. Wel lekker, maar geen strandweer.

De noordelijkste stranden liggen op Spitsbergen. Om precies te zijn op Nordaustlandet. Verwacht aldaar geen hittegolf, want de hoogste temperaturen zijn daar rond de 5 graden Celsius.

Je zou het in principe in de buurt van Pond Inlet in het noorden van Baffin Island (Can.) kunnen treffen; er is daar al eens een maximum temperatuur van 25 graden Celsius gemeten. Meestal blijven de maxima in juli en augustus echter onder de 8 graden steken maar mocht je erg veel geluk hebben dan kun je er op rekenen dat je door de muggen wordt lek gestoken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100