Gaan bij die paaltjes waar je doorheen moet lopen bij bijv. vliegveld schiphol de piep af bij een (gewone) aansteker?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik heb liever namenlijk niet dat me ouders weten dat ik een aansteker bij me heb (voor sigaretten)

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een plastic aansteker gaan ze niet af. Maar het is beter om de aansteker zowieso thuis te laten, mdat het onder de artikelen valt die je niet op zak mag hebben in een vliegtuig.

Eén doosje lucifers of één sigarettenaansteker per persoon mag je alleen bij je dragen en niet in de hand- of ruimbagage stoppen. Navullingen voor aanstekers zijn verboden in zowel hand- als ruimbagage. Maar voordat je het passagiersgedeelte van het vliegveld op mag moet je al je zakken leegmaken en de spullen op een schaaltje leggen wat gescand wordt. Alles waar metaal in zit kan bij het poorte een piep veroorzaken. In een aansteker zit metaal, dus moet ie in het bakje. De enige oplossing is dat je zorgt dat ie in je portemonnee past, of in een attribuut aan je broekriem. Want als los voorwerp kan iedereen het herkennen. Toegevoegd na 2 minuten: poorte = poortje En je kan in plaats van een aansteker ook een doosje lucifers kopen, dat mag je gewoon op zak houden. Koop dan gewoon in het land waar je naartoe gaat een aansteker.

Bronnen:
http://www.ilent.nl/Images/bagage_in_vlieg...

Uit ervaring weet ik dat in negen van de tien gevallen de aansteker niet gezien wordt in de handbagage. Maar het blijft een verboden artikel aan boord van een vliegtuig. Is het niet verstandiger om op je bestemming een nieuwe te kopen of gewoon een paar dagen niet te roken?? Of misschien gewoon stoppen nu je nog jong bent....??

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100