Waarom is het goedkoper om vanaf Antwerpen naar Calgary te vliegen vergeleken met een vlucht van Amsterdam naar Calgary?

Op de KLM-website kan ik een vlucht Antwerpen-Amsterdam-Calgary boeken maar ook rechtstreeks Amsterdam-Calgary. Deze rechtstreekse vlucht is ongeveer 150 euro duurder. Dit terwijl de laatste reis een stuk korter is. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn de vraag en aanbod spelleltjes die de maatschappijen spelen. En als je pas op Amsterdam instapt mag dat niet. Er is een heel team hele dagen met de prijzen aan het werk.

Dat heeft te maken met hoe vol de vliegtuigen al zitten. Vliegtuigmaatschappijen hebben een soort van rekenschema's van wanneer mensen boeken voor hun vlucht. Bv 30 mensen boeken 2 maanden van de voren 80 mensen boeken 1 maand van te voren en de rest boekt op het laatste moment. Dit is een voorbeeld. Als er nu al bv 40 mensen 2 maanden van te voren boeken worden de prijzen hoger, ze hebben minder plaatsen over en ze hebben al meer verkocht dan verwacht. als er bijvoorbeeld maar 20 mensen geboekt hebben worden de prijzen lager, ze hebben nog meer plaatsen over dan verwacht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100