Wat moet ik nog absoluut gaan bekijken in de volgende plaatsen in Schotland?

We komen aan met de boot in Harwich. Hier vandaan gaan we naar Alnwick voor een bezoek aan Alnwick Castle. Ook wel bekend van 'Harry Potter'. Om vervolgens 111 km noordelijker 'Edingburgh Castle' (by night) te bezoeken. De reis zet zich voort naar Kilmornack voor een bezoek aan de originele winkel van 'Jonnie Walker' en wellicht een bezoek aan de disteleerderij, indien mogelijk. Aangezien hier vooralsnog geen info over te vinden is. Vervolgens 95 km verder de omgeving van Dumfries voor de rijke historie aan kasteel ruïnes uit de verre geschiedenis. En tot slot Salisbury voor een bezoek aan 'Stonehenge'. Om via Dover met de boot terug te gaan...

En dat alles in 6 dagen, omdat ik me als ZZP'er even niet meer tijd kan veroorloven...

Iemand nog tips voor de genoemde plaatsen in Schotland?

Toegevoegd na 2 minuten:
Ooh ja...

'Alnwick' en 'Salisbury' liggen niet in Schotland maar op de route en zijn de moeite waard om 50 km extra te reizen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vraag me eigenlijk voornamelijk af waarom je de overtocht Hoek van Holland-Harwich kiest als je bestemming Schotland is, volgens mij had je dan beter kunnen kiezen voor de overtocht IJmuiden-Newcastle (dan kom je ook redelijk in de buurt van Alnwick Castle uit). Anyway, je zult er wel een reden voor hebben. Er is zoveel te zien en te doen in Schotland, dat het te ver gaat om het op te sommen. Onderstaande link toont heel veel informatie, waaronder een kaart van Schotland. Als je op die kaart op een bepaalde regio klikt, krijg je allerlei informatie over wat er in die regio allemaal te doen is. Verder staat er o.a. een routeplanner op en tips van locals (altijd waardevol) : http://international.visitscotland.com/nl/ Have fun!

Mijn belangrijkste tip zou zijn: bekijk Glasgow, een mooie stad met een ruige onderstroom. Dit ligt pal op je route. Net ietsje verder is Loch Lomond, waar je het "echte schotland" te zien krijgt, een schitterende omgeving. Daar zie je waar Schotland over gaat: het land zelf! Maar ik vraag me eigenlijk af of je wel goed naar de kaart hebt gekeken: volgens mij zit je met jouw plannen alleen maar in de auto! Salisbury is niet "maar 50 km om" Maar een detour van meer dan 250km. Bovendien is het ongeveer 700km van Harwich naar Edinburgh, een volle dag rijden, want ook in Engeland is het druk op de weg. (Je moet over de M1, een van Engelands drukste) En weer terug ook. Natuurlijk moet je zelf weten hoe je je vakantie invult. Mijn advies: laat Salisbury varen(Stonehenge kan ook weleens tegenvallen) , zodat je meer tijd hebt om iets van Schotland te zien. Alvast veel plezier.

Bronnen:
http://images.google.nl/imgres?imgurl=http...
http://images.google.nl/imgres?imgurl=http...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100