Is er verschil in betekenis tussen een "cottage" en een "lodge"?

Ben aan het surfen en "reisgidsen" voor een vakantie in Engeland voor een week op een vakantiepark. Zowel in de gidsen als op internet worden de termen "cottages" en "lodges" gebruikt bij de omschrijving van de accommodaties. Meestal gaat het om houten vakantiehuisjes c.q. vakantiebungalows. Is er verschil in betekenis tussen "lodge" en "cottage"? Ik haal het er niet uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een lodge word meer gebruikt als herberg , cottage betekent eigenlijk gewoon een huisje, waarschijnlijk vind je dan ook vaker lodge dan cottage!

Wij hebben in Engeland vaak een cottage gehad en dat waren op vakantieparken vaak van die blokhut achtige huisjes maar OOK enorm sfeervolle stenen huisjes, gewoon tussen andere huizen in. Lodge is in mijn optiek vaak wat simpeler en kleiner MAAR er zijn heel veel goede sites om huisjes te zoeken en die zijn allemaal MET foto's en detail beschrijving van de huisjes dus 'what's in a name" dan, zo kun je precies kiezen wat je wilt Deze vond ik zelf fijn omdat je er ook prettig in kunt zoeken, zie link

Bronnen:
http://www.cottages4you.co.uk/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100