Wat is het meest westelijke punt van de aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien de aarde rond is, zijn er meerdere antwoorden mogelijk 1. waar je zelf staat 2. alle punten op de aarde, afhankelijk waar je staat 3. oneindig ver, omdat je altijd door kan gaan naar het westen Maar eigenlijk is het nergens. Westelijk is een richting en geen punt

Aangezien de aarde min of meer rond is, geen...

Hangt van je landkaart af

De aarde is rond....

Dat is een wijk in Londen: WestEnd

In principe is de aarde een bolvorm, er is dus geen meest westelijke of meest oostelijke plaats. Er valt echter iets meer over te zeggen. Amerikanen gebruiken een andere wereldkaart dan Europeanen. Je plaatst altijd het werelddeel waar je zelf in woont, min of meer in het midden. Waar het meest westelijke puntje ligt is dus afhankelijk van welke kaart je gebruikt. Anderen zullen zeggen dat het westen en het oosten van elkaar gescheiden worden door de nulmeridiaan. Weer anderen zullen de vraag interpreteren als "wat is het meest ontwikkelde punt van de aarde?", omdat met het "Westen" immers ook de industrieel ontwikkelde wereld kan worden bedoeld. Dan zou het antwoord bijvoorbeeld Europa kunnen zijn, of Japan (hoewel dit dus juist in de oostelijke windrichting ligt).

het meest westelijke punt is per definitie de 0/360 graden lijn die loopt van de noordpool tot de zuidpool. het is dus niet een punt maar een lijn (verzameling van punten)

De aarde is rond :/ Anders.. Zeeland

Aangezien we hebben afgesproken dat Greenwich 0 graden is ligt het meest westelijke punt op 180 graden ooster/westerlengte, dit is een denkbeeldige lijn van pool naar pool. Deze lijn wordt ook datumgrens genoemd.

het meestal westelijke punt (land) is Attu Mountian, dat ligt voorbij Amerika en Alaska en grenst ongeveer tegen de tijdlijn -12 uur t.o.v. Greenwich Mean Time (engeland)

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Wij plakken het etiket West op een punt op onze aarde. Maar misschien staat de aarde ondersteboven. Als astronauten in de ruimte zijn, zijn ze ook het gevoel voor onder, boven, links en rechts kwijt. Hun enige referentiekader is de space shuttle waar ze in zitten. Maar die kan ook anders staan, dan wij het zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100