Is het mogelijk om naar Palestina te reizen? zullen er geen moeilijkheden komen?

Is het mogelijk om als Arabische moslim naar Palestina te reizen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Israël en de Palestijnse gebieden Actualiteiten Bij reizen naar en in Israël wordt aangeraden voorzichtig en waakzaam te zijn. Voor reizen naar het grensgebied met Gaza en voor weg nr. 10 langs de Egyptische grens geldt een verhoogd risico (zie ‘Onveilige gebieden’). Nog steeds worden af en toe raketten vanuit Gaza op Israël afgeschoten. De meeste hiervan richten weinig of geen schade aan, maar incidenteel zijn slachtoffers te betreuren. Algemeen Bij het sluiten van een reisverzekering is het raadzaam na te gaan of deze van kracht is in Israël en/of de Palestijnse Gebieden. Het is Palestijnen in beginsel niet toegestaan om Israël via vliegveld Ben Gurion binnen te komen en/of te verlaten. Dit geldt ook voor personen die naast hun Palestijnse ID beschikken over een paspoort van een ander land (bijvoorbeeld Nederland). Het Palestijnse ID is voor de Israëlische autoriteiten leidend. Betreffende personen reizen meestal via Jordanië naar Israël; men vliegt naar de Jordaanse hoofdstad Amman en reist van daaruit over de weg naar de Allenby-grensovergang (King Hussein Bridge). Bij vertrek wordt meestal gebruik gemaakt van dezelfde grensovergang. Israëlische Arabieren (al dan niet in het bezit van een andere nationaliteit naast de Israëlische, bijvoorbeeld de Nederlandse) mogen wel via Ben Gurion reizen. Zij moeten rekening houden met grondige veiligheidsprocedures (ondervragingen) bij in- en uitreis. In het algemeen geldt dat mensen met een (deels) niet-Westerse achtergrond, al dan niet (tevens) in het bezit van een Westers paspoort, op vliegveld Ben Gurion aan langdurige en intensieve ondervragingen kunnen worden onderworpen. Geadviseerd wordt mee te werken aan de ondervragingen, die soms enkele uren kunnen duren, en vooral niet in paniek te raken. (Het betreft vrijwel altijd een standaardprocedure.) Geïrriteerd reageren op vragen of er blijk van geven niet mee te willen werken zal de binnenkomst of het vertrek alleen maar bemoeilijken. Het is voor mensen met een (deels) niet-Westerse achtergrond in ieder geval raadzaam ruim voor vertrek de Israëlische ambassade in Den Haag op de hoogte te stellen van de voorgenomen plannen en navraag te doen naar eventuele complicaties bij binnenkomst in of vertrek uit Israël. Toegevoegd na 47 seconden: Lees verder bij reactie

Bronnen:
http://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/...

Als toerist van uit Nl geen probleem .maar vraag je dat wel ?bedoelde je vrij reizen van uit Gaza ,west oever ,Palestijnse gebieden ?nee dat kan heel lastig zijn .om dan als Palestijn ,enz vrij door Israël te reizen . Maar als Nl jood kan je ook btr niet naar Saoedi Arabië ,ook niet voor zaken enz men vraagt dan eigenlijk een niet jood verklaring . Heel droevig allemaal .

Ik begrijp dat je een Nederlands paspoort hebt. Als je naar Palestina wil, moet je eigenlijk altijd via Israël. Je kunt zonder problemen een visum aanvragen bij de ambassade van Israël. Wees er wel op bedacht dat je misschien het visum wel krijgt, maar dat de autoriteiten aldaar plotseling anders beslissen en je terug laten vliegen. Dit gebeurde een groep Belgen met moslimachtergrond een aantal maanden geleden Voor de Palestina zelf heb je geen visum nodig. De Gazastrook is sinds kort ook bereikbaar via Egypte, bij Rafah. Deze kan alleen door Egyptenaren en Palestijnen gebruikt worden, zo ver als dat mijn informatie strekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100