Waarom trekken velen in de zomer naar zuid-Europa en verder, als ze weten dat er een risico bestaat van extreme hitte?

Het is wel zo, dat de hitte daar vaak droger is dan hitte in Nederland. Door de drogere hitte wordt het minder onaangenaam. Maar dan nog. Ook dan is het heet weer. Bovendien krijg je door de combinatie hitte-droogte meer kans op lichaamsuitdroging. Bij heet weer doen mensen weinig, hebben weinig puf. Is dat zo leuk? Ik denk, dat je beter bij 18 graden in een lekker zonnetje op de noord-Noorse Lofoten kunt zitten dan bij 40 graden in zuid-Spanje. En is die 40 graden aangenamer dan koel minder stabiel weer?

Toegevoegd na 2 uur:
Zou het massa-effect daar ook wat mee te maken hebben? Grote massa's mensen trekken elkaar aan. Dat zou ook een verklaring kunnen zijn, waarom zoveel mensen bereid zijn om in files te staan om naar zuid-Europa te komen. Of niet? Het lijkt mij geen pretje om urenlang in de brandende zon in de file te staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben zo'n persoon !! :P De reden dat ik het doe is gewoon omdat ik heel erg van warmte houd en 18/20 graden is maar mwah mwah..dan blijf ik liever in Nederland. Voorbeeld van zuid-Spanje, het is dan wel 40 graden, maar de meeste mensen op vakantie drinken meer zodat ze het vocht weer op pijl brengen, zwemmen voor verkoeling, kunnen lekker bruin worden en het is gewoon aangenaam. Er bestaan ook mensen die 18 graden veelste koud vinden.. ;)

Omdat mensen verschillend zijn. En verschillende mensen willen verschillende dingen. Ik snap bijvoorbeeld sowieso niet dat mensen in de zomer op vakantie gaan. Is het eindelijk een beetje ok weer in Nederland gaan ze weg. Terwijl als het slecht weer is mensen thuis blijven. Ga lekker in oktober/november naar turkije bijvoorbeeld heb je daar nog heerlijk weer. Overigens, 18 graden?! BRRR! Ik heb nog steeds mijn winterjas niet opgeborgen, vind het voorlopig nog te koud in Nederland.

Sommige mensen denken er niet over na. Of weten zelf wel dat ze het kunnen redden door veel water te drinken en jezelf koel te houden. En anderen vinden het fijn om warmte te hebben.

Omdat de vrolijke zomerfoto's, het zomersfeertje, de felle kleuren, en de mooie blauwe zee in de reisgidsen ons een geweldig zomer- en vakantiegevoel geeft. Het maakt je vrolijk, het zorgt voor een uitbundig zomergevoel. Een soort van Pavlovreactie, denk ik. Dat de realiteit en de foto's in de reisgidsen niet altijd overeenstemmen, merk je vaak pas te laat.

Omdat niet alle mensen de kans hebben om pas in het najaar naar het zuiden te trekken, en toch wel eens die kant op willen. En als ze dan moeten kiezen bij 18 graden aan het strand of bij 35 dan is de keus voor de meeste mensen snel gemaakt

Ten eerste heeft het ook te maken met vakantiecultuur in Nederland. Spanje heeft altijd getrokken, en meer gebieden rond de middellandse zee. Er zijn ook veel liedjes over gemaakt. (costa del sol, tingelingeling, mediterranee zo blauw......) Lekker de zon en niks doen! Klinkt als een ideaal plaatje! Ten tweede is Noorwegen een prachtig land, en zoals je zegt over het klimaat, is het ook heerlijk. Maar Noorwegen is niet te betalen voor de gemiddelde mens, die om 17.00 uur van een rosé willen genieten, op een terras, of bij de tent. En ten derde, zijn er natuurlijk veel mensen die, de temperatuur heerlijk vinden. Niet iedereen zit te wachten op cultuur en natuur. Mensen werken het hele jaar door en willen drie weken niks. Verschil moet er zijn toch.... Maar Noorwegen staat bij mij nog op het verlanglijstje!!!

Is extreme hitte een risico? Sommige mensen vinden dit nu juist heerlijk. Die hebben geen 'puf' nodig in hun vakantie en willen ook niet iets doen. En hebben het in een file staan daar wel voor over. Iedereen is weer anders. Jij zit liever in Noorwegen en ander liever in Spanje en ik blijf lekker thuis :)

Voor sommige mensen is het belangrijk hoe het land klinkt.( niet voor iedereen) Spanje lijkt verder en duurder. Soms ook voor de kinderen, die kunnen daar zwemmen. Dat kan ook als het minder heet is maar toch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100