Wat kan er gebeuren als je met een oorontsteking het vliegtuig instapt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou je enkel kunnen verstuiken bij het instappen! Maar even serieus, dit zijn vragen die je naar mijn mening aan je huisarts moet vragen. Die kan beoordelen hoe erg jouw oorontsteking is en dat is de persoon voor medisch advies. Morgen even bellen en je weet het.

Het enige wat er kan gebeuren is dat door de druk je erg veel pijn krijgt maar de ontsteking wordt er echt niet erger door ofzo het doet alleen even pijn bij het stijgen en dalen. En anders zou ik idd even je docter bellen en informeren wat je het beste kunt doen

Je zal erg veel pijn hebben, en deze actie kan schade veroorzaken aan je oor. Als de druk niet goed verdeeld word in je oor en de druk buiten je lichaam door de buis van Eustachius gaat dit zeer pijnlijk zijn en ontstekingen alleen maar 10x erger maken. Het is onverstandig om dit te doen. Wil je meer informatie? Ga dan naar je huisarts.. Toegevoegd na 1 minuut: Inderdaad: er kan dan een scheurtje in je trommelvlies ontstaan.

Het ligt eraan of je een middenoor ontsteking hebt of een ontsteking bij het trommelvlies. Bij een middenoorontsteking krijg je alleen pijn, maar bij het trommelvlies kan het schadelijk zijn. Zelf mocht ik met een middenoorontsteking gewoon vliegen en duiken van mijn huisarts omdat het dan eigenlijk de huid aan de binnenkant van je oor is die ontstoken is. Anders is het echt je gehoororgaan.

je loopt het risico dat je nooit meer helemaal van je klachten afkomt, ( zoals ik inmiddels 3 jaar geleden). Neem in ieder geval contact op met je huisarts of de specialist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100