Wat kan er gebeuren als je met een oorontsteking het vliegtuig instapt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou je enkel kunnen verstuiken bij het instappen! Maar even serieus, dit zijn vragen die je naar mijn mening aan je huisarts moet vragen. Die kan beoordelen hoe erg jouw oorontsteking is en dat is de persoon voor medisch advies. Morgen even bellen en je weet het.

Zover ik het weet is het niet zo verstandig om met een ooronsteking een vliegtuig in te stappen omdat de druk dan net te veel wordt en dat kan heel erg pijnlijk zijn..

Er is kans dat er door de grote druk een scheurtje komt in je trommelvlies, dus je kunt maar beter niet zomaar het vliegtuig ingaan. Als je oorontsteking in de gehoorgang zit hoeft het geen probleem te zijn, maar als er vocht of een ontsteking achter het trommelvlies zit dan zul je de vlucht moeten uitstellen. Dus laat je huisarts erover oordelen!

Je zal erg veel pijn hebben, en deze actie kan schade veroorzaken aan je oor. Als de druk niet goed verdeeld word in je oor en de druk buiten je lichaam door de buis van Eustachius gaat dit zeer pijnlijk zijn en ontstekingen alleen maar 10x erger maken. Het is onverstandig om dit te doen. Wil je meer informatie? Ga dan naar je huisarts.. Toegevoegd na 1 minuut: Inderdaad: er kan dan een scheurtje in je trommelvlies ontstaan.

Ik raad het je af want je kan een kans oplopen om je trommelvliezen te late barsten maar dit hangt af van hoe erg de oorontsteking is

Het ligt eraan of je een middenoor ontsteking hebt of een ontsteking bij het trommelvlies. Bij een middenoorontsteking krijg je alleen pijn, maar bij het trommelvlies kan het schadelijk zijn. Zelf mocht ik met een middenoorontsteking gewoon vliegen en duiken van mijn huisarts omdat het dan eigenlijk de huid aan de binnenkant van je oor is die ontstoken is. Anders is het echt je gehoororgaan.

officieel mag je met een oorontsteking niet vliegen alleen als de dokter je goedkeuring geeft. je kunt je oren ernstig beschadigen. je kunt er zelfs doof van worden. en je zal erg veel pijn hebben in het vlliegtuig. ik zou het dus zeker niet doen en naar de huisarts voor een kuur.

ik heb ooit ook al eens oorontsteking gehad en dat doet heel veel pijn aan de oren als je opstijgt of land toen had ik mijn soort schuimpjes in mijn 2 oren gestoken en dat was beter als je dat niet doet kan je doof worden!!! Toegevoegd na 23 uur: er kan een scheurtje in je trommelvlies komen en dat is iets dat in je oor zit je kan het voelen als je in je oor voelt

je loopt het risico dat je nooit meer helemaal van je klachten afkomt, ( zoals ik inmiddels 3 jaar geleden). Neem in ieder geval contact op met je huisarts of de specialist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100