Zitten er stopcontacten in een vliegtuig?

Ik ga naar Amerika binnenkort. Ik wil graag mijn laptop meenemen. Ik vroeg mezelf af of er in een boeiing 747 stopcontacten zitten, dan kan ik mijn laptop opladen want het is een (één) hele lange vlucht.

Toegevoegd na 2 minuten:
En als er stopcontacten zijn, waar in het vliegtuig, en wat voor soort, want misschien moet ik een adapter meenemen in mijn handbagage. Bedankt! (graag snel reageren)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal niet Maar dat hangt van de maatschappij en het toestel af (bijvoorbeeld de A380’s van singapore airlines hebben dat wel, maar heel veel toestellen en maatschappijen hebben het niet, of niet bij elke zitplaats). De kans dat er een stopcontact bij je stoel zit is in de business class groter dan in de touristclass; en dan is nog de vraag wat voor een stopcontact (een echte, of zo eentje die in de auto zit), en welke spanning deze levert. Op onderstaande site kan je dat op basis van de maatschappij en het type toetstel opzoeken. http://www.seatguru.com/ Maar meestal is het dus, “niet aanwezig”.

Nee, die zitten er niet.

Nee, er zitten geen stopcontacten in een vliegtuig.

Nee, daar zitten geen stopcontacten in. Je kan dus misschien beter een tweede of zelfs derde accu meenemen.

economy class zijn geen stopcantacten. soms op businessclass wel. hangt af van het toestel en maatschappij. Toegevoegd na 6 minuten: als ze er zitten, grote kans dat er een US stekker gebruikt moet worden ipv de Nederlandse stekker.

Alleen bij business class en first class in vliegtuigen heb je stroom bij je stoel. Verder is het niet standaard.

Bronnen:
http://www.forumdomrep.com/viewtopic.php?t...

Het beste laadt je hem op voordat je net gaat vliegen, in de wachtruimte en dan gebruik je totdat de batterij leeg is en dan ga je even slapen of iets anders doen en dan ben je er, of je koopt een 2 de accu (€50tot200) ligt eraan wat voor laptop je hebt en zo wissel je om wanneer je batterij op is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100