Moet ik een extra voorschrift halen bij de dokter voor de pil mee te nemen op het vliegtuig?

Ik en mijn vriend gaan voor de eerste keer op reis samen en gaan allebei voor het eerst met het vliegtuig op reis.
Nu weet ik dat voor bepaalde medicijnen het nodig is om een voorschrift of zo te halen bij de dokter.
Is dit ook nodig voor de anticonceptiepil die in je bagagekoffer zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, maar neem het wel even mee in het doosje waar het in hoort. Is makkelijker voor de douane mochten ze (ik kan het bijna niet voorstellen) niet weten wat voor medicijn dit is. En even een tip: Neem zowel een strip mee in jouw handbagage als reiskoffer. Mocht de laatste vertraagd zijn of erger, kwijt raken, dan heb je er nog 1 in je handbagage. Goeie vakantie!

Ik ben nog nooit gecontroleerd op medicijnen tijdens mijn reis. Heb altijd mijn pillen in mijn toilettas zitten in mijn koffer. Anticonceptie wordt nooit gecontroleerd en kun je zo meenemen. Voor mijn zoon met diabetes had ik het voor de zekerheid wel mee, maar daar is verder nooit naar gevraagd.

Ik slik heel wat pillen en reis ook heel wat af maar ben nog nooit op mijn medicijnen gecontroleerd en heb daar ook nooit recepten van bij me. Hoe kom je aan dat verhaal? Ik heb er nog nooit iets over gehoord.

Bepaalde medicijnen in nederland worden gezien als drugs in andere landen. Daarom moet je een briefje bij je hebben van je behandelaar. Voor anticonceptie geldt dit niet.

Je kan bij de apotheek vragen of ze je een medicijn paspoort geven, dit printen ze zo even voor je uit, kost niets. Niet alleen makkelijk bij de douane, maar vooral als je om wat voor reden dan ook je medicijnen kwijt raakt of als je naar een arts moet in het buitenland. Op dat paspoort staat de stofnaam van de medicijnen zodat je ten alle tijden dezelfde medicijn kan kopen. Een speciale verklaring waar je het over hebt, heb je voor de pil niet nodig.

Nee het is niet nodig daar voor iets extra' 's te halen, wel zou ik de medicijnen in de originele verpakking laten zitten en je kunt bij de apotheek een medicijnpaspoort vragen.Daarop staan alle medicijnen die door je huisarts zijn voor geschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100