Mag je ipv. een reiskoffer ook een afgesloten doos inchecken als bagage voor een vlucht (mits de afmeting niet te groot is)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag, maar je moet wel kunnen laten zien wat er in zit. Dus openen zul je moeten kunnen. Het valt meer op, dus je zult wellicht controle/vragen krijgen.

Ja hoor. Je kan in alle soorten en maten dozen, tassen, zakken etc meenemen. Al wil je een piano meenemen! Zolang je maar betaald, en kunt laten zien wat erin zit, is er geen probleem. In sommige gevallen moet je van te voren een en ander regelen, zoals bijv. bij het vervoer van zeer grote zaken, of bv bij het vervoeren van dieren.

Geen enkel probleem! Alle ruimbagage wordt gescand dus ook jouw doos. Als hij geen 'vreemde' spullen bevat rolt hij gewoon door 't systeem. Groot voordeel is dat jouw doos veel lichter is als een koffer, je kan dus meer kilo's meenemen. Als hij binnen de normale maten valt zal hij op de luchthaven van aankomst ook gewoon op de band verschijnen....

Je kunt een doos inchecken als bagage, maar of het verstandig is? Er wordt nogal eens gegooid met koffers dus je doos moet wel heel stevig zijn. Vaak is er een apart incheckpunt voor goederen met een aparte afmeting of voor bv. breekbare spullen. Dit wordt apart behandeld en gaat niet met de grote hoop koffers in het ruim.

Natuurlijk mag dat! Alleen kunnen dozen wel heel makkelijk opengaan....

dat mag maar het lijkt mijn niet zo slim wand er woord veel mee gegooit dus ik zal het niet doen en ze kunnen het ook heel makkelijk openen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100